Öğrenciler Sordu, Başkan Tütüncü Cevapladı

Kepez Belediyesi’nin 2022 yılı ‘Kepez Gençlik Buluşmaları’ okullarda devam ediyor. Gençlik Buluşmaları kapsamında okullarda öğrencilerle bir araya gelen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu hafta Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu. Çocukluğundan belediye başkanlığına uzanan yaşamını anlatan Başkan Tütüncü, öğrencilerin sorularını da cevapladı. Belediye başkanı olmaya henüz 7. sınıf öğrencisiyken karar verdiğine değinen ve anılarla dolu yaşamını anlatan Başkan Tütüncü, “Bu şehirde yapılması gereken birçok iş vardı. Benim çok önem verdiğim konulara önem verilmediğini görüyordum. Çocuk aklı işte! Bu taleplerimizi iletmek arzusunda olduğumuz vakitlerde de muhatap olarak kimseyi bulamıyoruz. O bakımdan bende dedim ki; madem muhatap bulamıyorum, belediye başkanı olup bu problemleri çözeyim. Ortaokul yıllarında lise yıllarında şehrin idare edilmesi ile ilgili ya da şehre yapılması gerekenlerle ilgili düşünceler içerisinde oldum. Her gün yeni şeyler öğrendim. Hayat bana her gün yeni şeyler öğretiyordu. Öğrendiğim yeni şeylerle birlikte hayallerim gelişti. Hayalleriniz gelişince, hedefleriniz biraz daha berraklaşıyor. Üniversite sınavı yolculuğumda biraz ona göre şekillendi. Şöyle baktım o zaman siyasetin içerisinde belediye başkanı olanlar ya da başarı elde etmiş olanlar ya da genelde hukuk fakültesi mezunları arasından çıkıyordu. İstanbul Hukuk Fakültesi’ne gitmek en büyük arzumdu. Bir sene mezuna kaldım ve sonra çok çalıştık, gayret ettim.  İstanbul Hukuk Fakültesinden mezun oldum. 7. sınıftan itibaren kurduğum hayalleri gerçekleştirmek için 2009 yılında elime güzel bir fırsat geçti. 17 sene sonra ben hayallerimi gerçekleştirebileceğim noktaya geldim.” diye konuştu.
 

MİLLETİMİZİ DAHA GÜÇLÜ NOKTALARA TAŞIYIN
 

Soru cevap kısmına geçildikten sonra bir öğrencinin; Üniversite okuyan gençlerin çalışmak için yurt dışına gitmek istemelerini nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna Başkan Tütüncü; “Gençlerin bütün dünyayı gezmeleri, modern dünyanın nimetlerinin peşinden koşmaları, bilgiye daha çok ulaşmaları için, teknolojik gözlemler için dünyanın farklı yerlerinde bulunmaları, oralarda tecrübeler edinmelerini son derece önemli buluyorum. Bu konuya ülkemiz açısından baktığımız zaman önemli bir kazanımdır. Gönlüm çok ister, gençlerimiz dünyanın en başarılı üniversitelerinde okusun, oralarda ihtisaslar yapsın. Bilginize bilgi katın. Medeniyetimizi, milletimizi daha güçlü noktalara taşıyın. “ dedi.
 

GENÇLERİMİZİN PROJELERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ
 

Antalya Bilim Merkezi hakkındaki görüşlerini bir öğrencinin belirtmesi üzerine Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bilim Merkezlerinin kuruluş amaçlarına bakarsak 3-13 yaş arasındakilere hitap etmesi gereken yerler. Bilim Merkezlerinin amacı şu; bilimle çocuklar ve gençler arasındaki irtibatı kuvvetlendirmek, çocukları bilimsel düşünceye sevk etmektir. Antalya Bilim Merkezi’nin alt katını lise ve üniversite öğrencilerimiz için hazırladık. Merkezde, 2 tane elektrikli otomobil yapıldı. Öğrencilerimiz projelerini bize getiriyorlar. Profesörlerden oluşan bilim kurulumuz var. Bu kurulumuz projeleri tek tek tetkik ediyor. Seçilen projelere biz imkan sunuyoruz. Sizlerin projeleri varsa, fikirlerinizi geliştirme adına Bilim Merkezimizde bir takım çalışmalar yapılabilir. “ diye konuştu.
 

KEPEZ’E 21 KÜTÜPHANE
 

Bir öğrencinin Dokumapark’taki Cemil Meriç Müzesi’nin muazzam bir kütüphane olduğunu söylemesi üzerine Başkan Tütüncü, “Kepez’de 16 kütüphane yapmayı hedeflemiştik. Cumhuriyetin 100. yılında şehrimize 21 kütüphane armağan edeceğiz. Gülveren Mahallesi’nde  aynı anda 2 bin kişinin çalışabileceği bir kütüphane kuruyoruz. 19 Mayıs 2023’te açmış olacağız. “ dedi.

Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi’ndeki ‘Kepez Gençlik Buluşması’na AK Parti Döşemealtı İlçe Başkanı Bekir Kıvrım da katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<