Okul Spor Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Antalya’nın 19 ilçesinden 1600 Beden Eğitimi öğretmen katıldı. Toplantıya Vali Yazıcı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve ilçe müdürleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ve ilçe müdürleri katıldı.


Öğretmenlerin Tüm Dünyayı Değiştirebilme Gücü Var
Öğretmenlerin tüm dünyayı değiştirebilme gücünü elinde bulundurduğunu ifade eden Vali Yazıcı; “Bugün dünyanın en kıymetli varlıkları olan çocuklar için bir araya geldik. Eğitim ve gençlik, meslek hayatım boyunca önceliğim oldu. Bu alanlarda yapılan çalışmaları desteklemek, görünür kılmak, farkındalık oluşturmak ve varsa eksiklikleri gidermek için 31 yıldır çalışıyorum. Birçok yerde ifade ettiğim gibi bir Türk öğretmeninin tek başına bir köyü, mahalleyi bazen de küçük bir ilçeyi değiştirdiğinin binlerce hikayesini dinledim ve bazılarına da şahit oldum. Ben öğretmen arkadaşımın istemesi halinde tek başına nasıl güzellikler yarattığının şahidiyim. İnancım gereği de öbür dünyada buna şahitlik edeceğim. Güzel şeyler yapıyorsunuz. Güzel şeyler yapmaya da hep birlikte devam edeceğiz.” dedi.


Öğretmenlerimizin Tüm Emekleri Fark Edilecek
AHENK Projesi ile öğretmenlerin verdiği emeğin tüm toplum tarafından görünür kılındığını vurgulayan Vali Yazıcı; “Zaman zaman verdiğimiz emeğin fark edilmesini isteriz. Bu bizim şevkimizi ve inancımızı arttırır. Biz AHENK Projemiz ile bunu hedefledik ve farkındalık oluşturmak istedik. Kaş’tan İbradı’ya kadar sizlerin yaptıkları fark edilsin ve eğitim sürekli konuşulur olsun istedim. Bir yıldır da bunun gayreti içindeyim. Tüm ilçe kaymakamları, ilçenin diğer daire amirleri, sivil toplum kuruluşları okullarla daha sıkı ilişkiler kuruyor. Benim kıymetli öğretmenlerimin yarattığı güzellikleri fark ediyorlar. Ne kadar kutsal bir iş yaptığınızı anlıyorlar. Bu şehrin vazgeçilmezi olan 485 bin tane kıymetli çocuğumuz var. Onlar da size emanet. Tartışmasız uğruna canımızı verebileceğimiz tek canlı olan evlatlarımız sizlere emanet, sizlerin bu emanete ne kadar çok sahip çıktığınızı biliyorum. Benim çalıştığım her yerde Gençlik ve Spor İl Müdürü ile İl Milli Eğitim Müdürü kan kardeşi olmak zorundadır. Burada da bu uyumu yakaladık ve çok güzel işlere imza attık. Antalya’mızda çok güzel işler ortaya çıkmaya başladı. Sizlerin yardım ve desteğiyle çok daha güzel işlere hep birlikte imza atacağız. Çocuklarımız hiç tartışmasız her şeyin ama her şeyin en güzelini hak ediyor.” şeklinde konuştu.


Benim İçin En Önemli Ders Beden Eğitimi
Vali Yazıcı, beden eğitimi öğretmenlerinin kendisi için en önemli öğretmen grubunda yer aldığına değinerek; “Belki arkadaşlar buna şahit olmuştur. Okulları ziyaret ettiğimde çocuklarla sohbet ederken gençlerimize en önemli dersin ne olduğunu soruyorum. Gençlerimiz genellikle Matematik, Türkçe gibi dersleri söylüyor. Hiç beden eğitimi diyen olmuyor. Ama benim için en önemli ders beden eğitimi. Vücut sağlığımız yerinde değilse Fen Bilgisinin de Matematiğin de bir önemi olmuyor. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Bu şehirdeki tüm öğrencilerimizin en az bir spor branşı yapmasını istiyorum. Bunu önemsiyorum. Bu konuda sizlerin de gayret etmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.


Çocuklarımızın Hayatını Sporla Disipline Etmek İstiyoruz
ASİST Projesi ile alt gelir grubunun yaygın olduğu mahallelerde okuyan çocukları sporla tanıştırmayı ve hayatlarına dokunmayı hedeflediklerini belirten Vali Yazıcı; “ASİST Projemizde en büyük hedefimiz eğitim seviyesi düşük, refah seviyesi düşük okullarda ve mahallelerde çocuklarımızın hayatına temas ederek bir disiplin kazandırmak. Çünkü bir spor dalını yapıyorsanız, o sporun disiplinine uymak zorundasınız. Biz özellikle yoksul mahallelerde ASİST adı altında bu çocukların hayatlarını disipline edebilmeyi ve ardından da kazanacağı müsabakalarla kendini iyi hissetmesi ve özgüveninin oluşmasını istiyoruz. Bu çocuklarımızın sporda başarılı oldukça kendine yeni hedefler koyarak daha başarılı işlere imza atacağına inanıyoruz.” dedi.


AHENK İçerisinde Güzel İşler Başaracağınıza Yürekten İnanıyorum
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki uyum sayesinde güzel işler yapmaya devam edeceklerini ifade eden Vali Yazıcı; “Sizlerin daima yanındayım. Ben Türk öğretmenlerine güveniyorum. Tekrardan 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılının hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, katılımlarınız için de teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<