"Peygamberimiz ,Cami ve İrşat" Konulu Konferans Düzenlendi

Alanya Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen programa Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Başkanı Doç. Dr. Yasin Pişgin, Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temscilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Emine Ömüftüoğlu Camii İmam Hatibi Mustafa Şimşek’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan yaptı. Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya tarafından ise kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirildi.

Nebahat Şifa İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Muhammet Hamidullah İlhan’ın Mehmet Akif Ersoy’a ait “Bir Gece” şiirini seslendirdiği programda, Din Görevlileri Abdülkerim Doğan ve Aykut Gök tarafından musiki dinletisi sunuldu. Ardından ise Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Başkanı Doç. Dr. Yasin Pişgin tarafından “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” temalı konferans gerçekleştirildi. Hz. Peygamberin İrşat metodolojinden örnekler veren Pişgin, Peygamberimizi daha yakından tanımaya, anlamaya, bilhassa onun irşat, tebliğ ve davet yöntemini yeniden hatırlayıp hayatımıza taşımaya gayret etmemiz gerektiğini belirtti.

Program, Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya’nın Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Başkanı Doç. Dr. Yasin Pişgin’e günün anısına filografi Türk Bayrağı hediye etmesi ve Pişgin’in kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<