Ramazan Bayramı Boyunca Denetimlere Devam Edildi

Antalya Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince helikopter ve drone destekli trafik kontrolü gerçekleştirildi. Antalya İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgilere 29.04.2022 ile 09.05.2022 tarihleri arasında farklı saatlerde trafik ekiplerince havadan helikopter ve drone destekli emniyet kemeri, radar, alkol, kırmızı ışık, hatalı sollama gibi konularda denetim yapıldı. Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla denetim faaliyetlerinin etkin bir şekilde devam edeceği belirtilen açıklamada özellikle sürücülerde denetim duygusunun üst düzeyde tutulmasının hedeflendiği belirtildi.


Antalya’nın birçok noktasında geniş kapsamlı gerçekleştirilen trafik denetlemelerinde eksiği görülen araç ve sürücülerine cezai işlem uygulanırken, sürücüler, trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıldı. Antalya İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada havadan helikopter ve drone ile yapılan denetimler haricinde, şehirlerarası yolcu otobüslerine yönelik denetimlerin de devam ettiği bilgisi verildi.


Gerçekleştirilen denetimler sonucu; helikopter–drone denetiminde 520 sürücüye trafik idari para cezası uygulanmıştır. "Yaşam Tüneli Eğitim Çadırı’nda 245 araç ve 1398 yolcu olmak üzere toplam 1643 yol kullanıcısına eğitim verilmiştir. Ramazan Bayramı trafik tedbirleri kapsamında şehirlerarası otobüs denetimi kapsamında 24 araç denetlenerek idari para cezası tatbik edilmiştir. Yük taşıyan araçların denetimi kapsamında 667 araç denetlenerek 54 sürücüye idari para cezası uygulanmıştır. Radarla hız denetimi kapsamında ise 585 araç denetlenmiş olup 585 sürücüye trafik idari para cezası tatbik edilmiştir.


Açıklamanın sonunda vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<