Sağlıkta Normalleşme Dönemi Hizmetleri Masaya Yatırıldı

Covid-19 Pandemisinde normalleşme dönemine geçilmesiyle birlikte sağlıkta yeni yapılanmalar, düzenlemeler ve verilen sağlık hizmetleri hakkında bilgi alan Sayın Asiltürk, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr. Alper Öztürk ve hastane yönetimi ile bir araya geldi. Ziyarette Asiltürk; normalleşme dönemine geçilmesiyle birlikte sağlık tesisinde yapılan yeni düzenlemeler, hastanenin mevcut durumu ve verilen hizmetler hakkında bilgi alırken Başhekim Vekili Öztürk; vatandaşlara sunulan ve yeni açılan sağlık hizmetleri, istatistik bilgiler hakkında bir sunum yaptı. Görüşme sonrasında heyet, verilen sağlık hizmetlerini ve çalışmaları yerinde inceleyerek, hastaların, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının görüş ve önerilerini dinlediler.

PANDEMİDE 2 MİLYON 61 BİN 120 KİŞİYE SAĞLIK HİZMETİ VERDİK

Uzm. Dr. Alper Öztürk ziyaret esnasında pandemi hakkında düşünceleri ifade ederek şunları söyledi:” Ülkemizde ilk koronavirüs vakasının görüldüğü, aynı gün Dünya Sağlık Örgütü tarafından koronavirüs pandemisi ilan edilen 11 Mart 2020 yılından beri hastane yönetimi olarak bütün tedbir ve önlemlerimizi aldık. Biz sağlıkçıların salgınla mücadelesi böylelikle başladı. Bir yandan koronavirüs poliklinikleri, yoğun bakımları ve servislerinde hizmet verirken diğer sağlık hizmetlerimizi kesintisiz bir şekilde vatandaşlarımıza sunmaya çalıştık. Salgının başlamasıyla birlikte (11 Mart 2020) gerek yapısal gerekse çalışma sistematiği açısından yeni düzenlemelere gidildi. Bu süre zarfında 2 milyon 61 bin 120 kişiye sağlık hizmeti sunduk. İl Sağlık Müdürlüğümüzün koordinatörlüğünde sağlıkta normalleşme dönemine geçilmektedir“diye konuştu.

32 BYPASS, BİN 819 ANJIO İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Pandemi hastanelerinde gelinen son noktaya değinen Uzm. Dr. Emre Asiltürk , “ Hastanelerimizde verilen sağlık hizmetlerini ve çalışmaları yerinde inceledik. Normalleşme dönemine geçilmesiyle birlikte sağlıkta dönüşüm planlamalarımızı faaliyete geçirmekteyiz. Bugünde burada hastane yönetimimizden sunulan sağlık hizmetleri, yoğun bakımlarda, servislerdeki hasta sayısı, covid poliklinikleri ve aşı faaliyetlerindeki son durumlar hakkında bilgi aldık. Kısa bir süre içerisinde ard arda başarıyla gerçekleştirilen açık kalp ameliyatları ve kalp merkezinde verilen hizmetler için Kalp Damar ve Kardiyoloji Hekimlerimizle, hastalarımızla bir araya geldik. Çok kısa bir süre içerisinde hizmet vermeye başlayan Kalp Merkezinde 32 hastaya başarılı bir şekilde bypass ameliyatı yapan ve bin 819 hastamıza anjıo işlemini gerçekleştiren hekimlerimizi tebrik ederim. Hastane yönetimimizin, hastalarımızın ve hekimlerimizin görüş ve önerilerini dinledik, hepsini en kısa süre içerisinde değerlendireceğiz “ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<