Sel Bölgesinde Seferberlik Sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca, Finike ve Demre’de yaşanan sel felaketinin dördüncü gününde de afetten zarar gören vatandaşların yaralarını sarmak, afetin izlerini silmek için hummalı bir çalışma yürütüyor. Kumluca Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde oluşturulan koordinasyon merkezine gelen talep, öneri ve istekler anında sahada olan ekiplere bildirilerek, sorunlar çözülüyor. Tüm birimleriyle seferber olan Büyükşehir Belediyesi, 154 araç ve 550 personelle canla başla çalışıyor.

EŞYA YARDIMI YAPILIYOR

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler sera alanlarında hasar tespit çalışmalarına başladı. ASAT ekipleri vatandaşların sağlıklı içme suyuna kavuşması için bölge bölge çalışmalarını sürdürüyor. Çamur kürüme, temizlik ve yol yıkama çalışmalarının devam ettiği sel bölgesinde Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı da mobil aşevinden vatandaşa sıcak yemek dağıtımı yapıyor. Sosyal hizmet uzmanları ve sosyologlar selden zarar gören evlerde hasar tespit çalışmalarını sürdürürken, ihtiyacı olanlara eşya yardımı yapılıyor.

YARALAR SARILIYOR

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, selin getirdiği çamur ve atıklarla yapılan mücadelenin sonuna gelindiğini belirterek, “Dört gün boyunca beş yüzün üstünde personelle sokakların, otoparkların, ev ve dükkanların temizliği ile ilgili hummalı bir çalışma yürüttük. Artık Kumluca’da hayat yavaş yavaş normale dönüyor. Artık sahada vatandaşlarımızın yaralarının sarılmasına yönelik çalışmalara yoğunlaşıyoruz” dedi.

REHABİLİTASYON KISMINA GEÇTİK

Büyükşehir Belediyesi ziraat mühendislerinin tarım alanlarındaki hasarın tespiti ve ihtiyaçlarının cevaplanması ile ilgili çalışmalar yürüttüğünü anlatan Arslan, “Sosyal hizmet uzmanlarımız ve sosyologlarımız vatandaşlarımızın taleplerini alıyor, psikolojik destek sağlıyor. Talepler, merkez ambarımızdan karşılanıyor. Sahada müdahale kısmından rehabilitasyon kısmına geçmiş durumdayız” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kumluca’da oluşturduğu Afet Koordinasyon Merkezi’ne günlük ortalama 350 başvuru geldiğini kaydeden Durmuş Ali Arslan, cevaplanma oranının yüzde 90’lara ulaştığını aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<