Serik ATASEM’de Usta Eller Sanatla Buluşuyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi (ATASEM), el sanatları alanında farklı branşlarda kurslar açıyor. Serik ATASEM bünyesindeki ‘Su Kabağı İşlemeciliği” kursu vatandaşları sanatla buluşturuyor.

Göz Alıcı Eserler 

Geçmişte ninelerimizin ve dedelerimizin su taşımada kullandığı su kabakları bugünlerde usta ellerde sanat eserine dönüşüyor. Kursa katılan vatandaşlar, küçük matkaplarla kabaklara şekil verirken, ortaya göz alıcı eserler çıkıyor. Boyanan ve verniklenen su kabakları birbirinden güzel avize ve gece lambalarına dönüşüyor.

Burası Bir Terapi Merkezi

Su kabağı işlemeciliği kursuna açıldığı günden bu yana devam ettiğini belirten kursiyer Hüseyin Özer, “Su kabağı işlemeciliği biraz ince ve sabır gerektiren bir iş. Fakat sonucunda güzel neticeler ortaya çıkıyor. Burası benim için bir terapi merkezi ve ücretsiz olması çok güzel. Bir halk insanı olan Muhittin Böcek Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Modelistlik Kursu İlgi Görüyor

Serik ATASEM bünyesinde açılan ‘Kadın Giyim Modelist Yardımcılığı’ kursu da moda dünyasına yeni üretimciler kazandırıyor. Kadınlar tarafından büyük ilgi gören kurslarla, kendi giysilerini dikebilecek konuma gelen kursiyerler, dışarıdan aldıkları siparişlerle de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Hem Öğreniyorlar Hem Üretiyorlar

Moda Tasarım Teknolojisi Eğitmeni Emsal Erdoğan Sertuğ, 27 kursiyer ile çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “Özellikle ev hanımlarımız kursumuzda hem meslek öğrenip üretiyorlar, hem de sosyalleşiyorlar. Kendi kalıplarını çıkarıp hayallerinde ne varsa onu gerçekleştirme imkanı buluyorlar’’ diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<