Tarımda Katma Değeri Yüksek Ürünler Yetiştirmeliyiz

80 yılı aşkın bilgi ve birikimiyle Antalya’nın ilk seracıları olarak bilinen ve 1990 yılında Avrupa’nın örnek çiftçisi seçilmiş Serik’te bulunan Erüst Tarım’ı ziyaret eden Vali Yazıcı, şirket sahibi Mustafa Erüst’ten çalışmaları, üretim kapasitesi, üretim faaliyetleri ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi aldı. Erüst, açık ve kapalı alan olmak üzere yaklaşık 2 bin dönüm arazide 454 personel ile üretim yapıklarını söyledi.


190 Çeşit Ürün Yetiştiriliyor
Ziyarette kuruldukları 1939 yılından beri sürekli kendilerini yenileyerek geliştirdiklerini ifade eden Erüst Tarım sahibi Mustafa Erüst, şu anda seralarında yenilebilir çiçek olarak menekşe, latin, erik mini sebze olarak mini kabak, mini patlıcan, mini salatalık, mini şeker domates mikro filizler olarak brokoli, bezelye, hardal taze baharat olarak fesleğen, rozmarin, kekik, lümon grass ve tropik meyve olarak da böğürtlen, altın çilek, ahududu, mini kavun olmak üzere 190 çeşit ürün yetiştirdiklerini aktardı.


Ürünler Arasında Altın Çilek’te Var
Firmadaki incelemeleri kapsamında Altın Çilek üretimi hakkında da yetkililerden bilgi alan Vali Yazıcı, üretim kapasitesi ve ihracatı hakkında sorular sordu. Özellikle Orta ve Güney Afrika kökenli olan Altın Çilek’in 12 ay boyunca üretilebilen özel bir domates çeşidi olduğu bilgisi aktarıldı. Yuvarlak şekilli parlak sarı renkli altın çileğin Antalya’mızın önemli tarım ürünlerinden biri olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Şehrimiz önemli bir tarım şehri. Tarım konusunda öne çıkan birçok firmamız var. Her zaman dediğimiz gibi Ar-Ge ve inovasyonla tarımda çeşitliliği sağlayarak dünya pazarında yeni ürünlerle yer bulmalı ve tarım ürünlerindeki gelirimizi arttırmalıyız. Bunların başında da Antalya’mızın önemli tarım ürünlerinden biri olan ve katma değeri yüksek bir ürün olan Altın Çilek geliyor. Şirketimizi başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Yerli üretime, istihdama ve ihracata katkı sunan tüm firmalarımızın daima yanındayız.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<