Tarımın Öncü Şehri Antalya’da, Tarım Odaklı Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz

2019 yılında Korkuteli’de 58 dönüm arazide kurularak örtü altı sistemiyle üretime başlayan ve günümüzde 80 dönüm kapalı alanda “Sağlık İçin Toprakla İş Birliği” sloganıyla üretim yapan Berton Tarım firmasını ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, firma yetkilisi Süleyman Baydar’dan bilgi aldı.


Tarımın başkenti Antalya’da tarımı geliştirerek daha da ileri seviyelere taşımak için çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizen Vali Yazıcı; “Antalya turizmde olduğu gibi tarımda da öncü ve lider bir şehir. Türkiye’deki tarımın adeta lokomotifi konumunda. Bu başarının tesadüf olmadığını bölgedeki tarım üzerine çalışmalar yapan firmalarımızı ziyaret ettiğimizde daha iyi anlıyoruz. Bölgedeki firmalarımız üretim süreçlerine son sistem teknolojileri de dâhil ederek tarımda verimi daha da arttırıyorlar.” şeklinde konuştu.


Ar-Ge Çalışmalarıyla Tarımsal Üretimin Katma Değerini Daha Da Arttırabiliriz
Tarımın Antalya’nın ana sektörlerinden biri olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı; “Tarım Antalya’nın ana sektörlerinden biri. Tarım konusunda öne çıkan birçok firmamız mevcut. Bu firmalarımız öncülüğünde yapılacak Ar-Ge çalışmalarıyla çeşitliliği sağlayarak tarımsal üretimin katma değerini daha da arttırabiliriz. Bu tecrübemizi geliştirmek için daha çok çalışmaya daha çok Ar-Ge ve inovasyona ağırlık vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.


Tarımın Ne Kadar Stratejik Bir Ürün Olduğu Bir Kez Daha Anlaşıldı
Pandeminin ve sonrasında başlayan Rusya-Ukrayna krizinin tarımın ne kadar stratejik bir ürün olduğunu bir kez daha anlaşıldığını vurgulayan Vali Yazıcı, Antalya’da tarımın daha da gelişmesi için tüm paydaşlarla ortak projeler ve çalışmalar düzenleyerek, şehri hep birlikte daha ileriye taşıyacaklarını aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<