Tedavi Edilen Yırtıcı Kuşlar Doğaya Bırakıldı

Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçelerinden olan Antalya Büyükşehir Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı, yaralı ve hasta yaban hayvanların da bakım ve rehabilitasyonunu da üstleniyor. Büyükşehir Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı’na getirilen yaralı hayvanlar, veterinerler tarafından tedavi edilip, bakımı yapıldıktan sonra doğal yaşam alanlarına bırakılıyor. Avcılık, araç çarpması ya da yuvadan düşme gibi nedenlerle yaralanan bir kızıl şahin ve iki yavru kerkenez kuşu geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı’na getirildi. Klinik cerrahi müdahaleleri ve bakımları yapılan yırtıcı kuşlar, güçlerine kavuşuncaya kadar Hayvanat Bahçesi’nde misafir edildi. Şahin ve yavru kerkenezler tedavi ve rehabilitasyon sürecinin ardından Hayvanat Bahçesi yetkilileri tarafından doğaya bırakıldı.

Tedavileri Özenle Yapılıyor

Hayvanat Bahçelerinin yaban hayatına katkılarının çok büyük olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Veteriner Hekim Dr. Aygül Arsun, yaban hayatına dönemeyecek durumdaki hayvanları ömürleri boyunca koruma altına aldıklarını söyledi. Arsun, “ Hayvanat Bahçesine tedavi amacıyla getirilen 2 kerkenez ve 1 kızıl şahini gerekli tedavileri uyguladıktan sonra doğaya tekrar kavuşturduk. Buraya gelen hayvanları özenle tedavi ederek doğal yaşamlarına dönmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Lakin uzuv kaybı olan hayvanlarımızın da ömür boyu hayvanat bahçesinde bakımlarını sürdürüyoruz” diye konuştu.

96 Türde 38 Kanatlı Tedavi Edildi

Yılbaşından bu yana Hayvanat Bahçesi’ne 96 tane farklı türde yaralı kanatlı hayvan getirildiğini belirten Arsun, bunlardan 38’inin tedavilerinin ardından doğal yaşamlarına geri döndüğünü açıkladı. Arsun, “Geri kalan hayvanların rehabilitasyon ve tedavi süreçleri devam ediyor. Onları da iyileştikleri an doğaya bırakıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<