Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Alkü'ye Ziyaret

Birtakım programlara katılmak üzere Alanya’ya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’ı makamında ziyaret etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ziyaretine, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin’de eşlik etti. Ziyaret sırasında Rektör Kalan, üniversite hakkında misafirlere bilgiler verdi. Bir süre yapılan görüşmenin ardından Rektör Kalan, Hisarcıklıoğlu’na ALTSO Turizm Meslek Yüksekokuluna verdiği katkılardan dolayı plaket takdim etti. Ayrıca Rektör Kalan, Hisarcıklıoğlu’na Alanya’dan Alaiye adlı kitap hediyesinde bulundu. Ziyaretin ardından, Rektör Kalan Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki misafirlere yerleşkeyi dolaştı.

ALTSO TURİZM MYO ZİYARET EDİLDİ

Ardından TOBB heyeti, ALTSO tarafından Kestel Yerleşkesine yaptırılan ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu binasına giderek incelemelerde bulundu. Hisarcıklıoğlu ve Rektör Kalan, ALTSO Turizm MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri tarafından hazırlanan ikramlardan tattılar. Hisarcıklıoğlu, öğrenciler tarafından hazırlanan tadımlıkları başarılı bulduğunu ifade etti. Ziyaretlerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu özellikle Alanya ile tam bütünleşik bir iş. Alanya aynı zamanda hem turizm hem de tarım kenti. Bu kapsamda Alanya Ticaret ve Sanayi Odamızın üniversitemize sağladığı katkıdan dolayı çok teşekkür ederim.” dedi.

ALKÜ’DE NİTELİKLİ TURİZM ÖĞRENCİLERİ YETİŞİYOR

Hayırsever kurumlara teşekkür eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, “Bugün bizim için hakikaten büyük bir gün. 2017 yılında Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin destekleriyle inşa edilen ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulundayız. Bizlere destek veren hayırsever kurumlarımızın ziyarete gelmesi bizleri ayrıca gururlandırdı. Sektör ile iş birliği halinde, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün oluşturulmasında ALKÜ olarak her türlü vazifeyi yerine getirmek için her daim hazırız. Sayın Hisarcıklıoğlu’na katkılarından ve ziyaretin dolayı çok teşekkür ederim.” diye konuştu.  

“HİSARCIKLIOĞLU ALKÜ’YÜ YAKINDAN TAKİP EDİYOR”

TOBB Başkanına konuşmasında teşekkür eden ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Çok değerli büyüğümüz TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ziyaretleri bizleri çok mutlu etti. Bugün biz de bu vesileyle hem üniversitemizi hem de Alanya’mıza kazandırdığımız ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulumuzu birlikte ziyaret ettik. Tabi ki Üniversitemizin başlangıcından sonuna kadar yakından takip eden Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu başkanımıza çok teşekkür ederim. Maddi olarak da çok değerli katkılar sundu. Ticaret sanayi odamızın bütçesi bu okulu yapmaya yeterli olmazdı. Okulumuz ilk mezunlarını verdi. Turizm sektörüne nitelikli eleman kazandıracağız. Bunun yanında da ihtiyaç sahibi ve meslek sahibi olmak isteyen öğrencilerimizi de meslek sahibi yapacağız. Ben tekrar Alanya halkının huzurunda TOBB Başkanımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ziyaret, Hisarcıklıoğlu’nun Rektör Kalan, Turizm Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ve öğrencileriyle hatıra fotoğrafının çekilmesinden ardından son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<