Tropikal Meyve Festivali'nin İkinci Günü Hasatla Başladı

Alanya’nın tropikal tarım ürünlerini dünyaya tanıtmak adına çalışmalarını sürdüren Alanya Belediyesi, bu yıl ilkini düzenlediği Avokado temalı Tropikal Meyve Festivali’nde renkli görüntüler oluşturdu. Festival kapsamında kente gelen ulusal ve uluslararası ekran yüzleri, gazeteciler ve gastronomi ünlüleri tropikal meyveleri yetiştirildiği seralara ve bahçelerde dalından hasat etme ve tatma imkanı elde ettiler. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, hasat çalışmalarına eşlik ederek, basın mensuplarına bilgi verdi.
“BU BÖLGE BİR TROPİKAL MEYVE HAVZASI”

Tropikal Meyve Festivali’nin ilk yılında avokado teması ile yapıldığını belirten Başkan Yücel, “Alanya’nın misyonuna ve vizyonuna katkı sağlamak adına bir çok organizasyon yapıyoruz. Bölgemizin coğrafi koşulları nedeniyle bu bölge bir tropikal meyve havzası. Bölgemizde 35-40 tane tropikal meyve yetişiyor ve bunun 15-20 tanesinin ekonomik değeri var. Bir zamanlar adını bile söylemekte zorlandığımız tropikal meyveler bugün bölge halkına çok fazla katkı sağlıyor. Biz de bu festivali 3 güne yayarak bu güzel etkinlikleri dolu dolu yaşamak istedik. Festivalin ikinci gününde hasat programı yaptık. Birçok meyve bahçesini ziyaret ettik. Alanya tarımını tanıtmak için yaptığımız bu çalışmaları arttırarak devam ettireceğiz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<