Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri Başladı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle organize edilen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nın, her yıl belirlenen bir tema ile 81 ilde, Türkiye Cumhuriyeti büyükelçiliklerinde, konsolosluklarda, yurt dışı müşavirlikler ve temsilcilikler aracılığıyla tüm dünyada tanıtım etkinlikleriyle kutlanacağı bilgisi verildi.


Antalya’nın dünyaca ünlü restorandı 7 Mehmet’te gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası etkinliğine; Vali Ersin Yazıcı, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege ve 7 Mehmet’in sahibi Mehmet Akdağ katıldı.


Tüm Misafirlerimize Türk Mutfağını Tanıtacağız
Zengin Türk mutfağının dünyaya tanıtılması noktasında Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetiminde Emine Erdoğan’ın himayelerinde 21-27 Mayıs tarihlerinin Türk Mutfağı Haftası olarak kutlanmaya başlandığını ifade eden Vali Yazıcı; “Önümüzdeki 21-27 Mayıs tarihlerini Türk Mutfağı Haftası olarak kutlayacağız. Bize ait olan lezzetlerimizi turizmin başkenti olma özelliğimizle pek çok misafirimize tanıtma imkânımız olacak. Emine Erdoğan Hanımefendi ve Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı adında bir eser oluşturuldu. Bu eserle 81 ilimize özgü lezzetler bir araya toplandı. Biz de Antalya Piyazı ve Antalya Kabak Tatlısından başlayarak Türk mutfağının tüm güzelliklerini misafirlerimize tanıtacağız. Şu anda otellerde ve restoranlarda tüm dünyaya Türk mutfağını anlatmak adına seferber oluyoruz. Antalya’mızı gastronomi şehri yamak için çalışmalarımız devam ediyor. Gizli kalmış ya da yapılırlığı azalmış yöresel yemeklerimizi yeniden gündeme getiriyoruz. Antalya’nın önemli lezzet duraklarından biri olması için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.


Yörük Lezzetleri Dikkat Çekecek
Antalya’nın piyazı ve kabak tatlısı dışında da damak çatlatan yöresel lezzetleri olduğuna değinen Vali Yazıcı; “Antalya’mıza özgü yemeklerimizi önce Türkiye’ye sonra da Yurt dışına tanıtmak istiyoruz. Yüzlerce yıldır göçebe yaşamış bu halkın, yaşam şekillerinden ortaya çıkan yemekleri herkesin tatmasını istiyoruz. Yörük kültürünün eşsiz lezzetlerinden olan; Domates Cilvesi, Alanya Bohçası, Gökçesu Pilavı, Sedik Aşı, Biber Frig Dolması ve Hibeş gibi yüzlerce lezzetimizi hem Türk halkı hem de şehrimizi ziyaret eden misafirlerimize tanıtmak için sabırsızlanıyoruz. Antalya doğal güzellikler ve tarihi güzelliklerinin yanında bunları pekiştiren gastronomisiyle de dikkat çekmeye devam edecek.” şeklinde konuştu.


Vali Ersin Yazıcı’nın konuşmasının ardından Antalya’ya özgü İç Pilavlı Tandır, Kabak Tatlısı ve Antalya Piyazı’nın tanıtımı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<