Türkiye- Polonya Dostluk Sergisi Kızılkule'de Açıldı

Ressam İlayda Naz Dişbudak’ın yağlı boya tablolarından oluşan resim sergisinin açılış törenine, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, Polonya Cumhuriyeti Konsolosu Joanna Kułakowska – Kumoch, Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği temsilcileri, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

DOSTLUĞUN 100. YILINDA TÜRKİYE VE POLONYA TARİHİNDEKİ ÖNEMLİ İSİMLER SERGİLENDİ

Türkiye-Polonya Dostluk Antlaşması’nın 100. yılı vesilesiyle, Polonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile Alanya Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlendiği ve Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği tarafından desteklenen resim sergisinin açılışı tarihi Kızılkule Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

11 yağlı boya tablodan oluşan sergide, Mustafa Kemal Atatürk ve bağımsız Polonya Cumhuriyeti’nin ilk devlet başkanı Mareşal Józef Piłsudski’nin portrelerinin yanı sıra, Nazım Hikmet, Adam Mickiewicz, Mimar Sinan, Nicolaus Copernicus gibi Türkiye ve Polonya tarihindeki önemli isimlerin portreleri ile İstanbul Ortaköy Camii, Krakov Mariacki Kilisesi, gelincikler ve lale tabloları da yer aldı. Açılışta Türkler Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri

Ukrayna Lviv'The First Theatre Dzvindivkyprojekt Ile Grubu ve Amerikalı Kazak asıllı Piyanist Alue Eleke mini konser düzenlediler.

“TÜRKİYE VE POLONYA ARASINDAKİ KÜLTÜREL BAĞLARIN ÖNEMİ VURDULANDI”

Serginin açılış törenine katılan Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Abdullah Akbaş, Polonya Cumhuriyeti Konsolosu Joanna Kułakowska - Kumoch ve Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı Boguslawa Michalowska, konuşmalarında Türkiye ve Polonya arasındaki dostluk ve kültürel bağların önemene vurgu yaptılar. 

Konsolosu Joanna Kułakowska – Kumoch, “Sergide eserleri yer alan sanatçı İlayda Naz Dişbudak, 16 yaşında Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisidir. Polonya Büyükelçiliğimiz yetenekli Türk sanatçıya destek olmuştur. Türkiye ve Polonya arasındaki kültürel bağları güçlendirmek için özellikle gençlere daha çok imkan tanıyan ülkemiz, iki ülke arasındaki kültürel işbirliğini daha da ileriye taşımak amacıyla Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu sergiyi, Türkiye-Polonya Dostluk Antlaşması’nın 100. Yılı kutlamalarına dahil etmiştir.” dedi.

Sergi, 28 Nisan 2023 – 1 Mayıs 2023 tarihleri arasında Kızılkule Sergi Salonu’nda ziyarete açık olacak. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<