Türkiye’nin Meslek Erbaplarına İhtiyacı Var

Antalya Valiliği’nde düzenlenen okul protokolü törenine Vali Ersin Yazıcı, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,  İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve hayırsever Numan Gümrükcüler katıldı.


Alanya ilçesi Kargıcak Mahallesi’nde 7245 m²’lik arsa üzerine, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin yaptırılarak Millî Eğitim Bakanlığına devredileceğini belirten hayırsever, okula da rahmetli eşi “Emine Gümrükcüler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” isminin verileceğini ifade etti.


Meslek Liselerinin Önemini Yeni Anladık
Ülkemizin iyi eğitim alan donanımlı gençlere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı; “Meslek liselerinin önemini günümüzde çok iyi anlamaya başladık. Çünkü ara eleman ihtiyacında inanılmaz bir açığımız var. Biz şu an anlıyoruz ki bu ülkenin sadece doktora, mühendise ihtiyacı yokmuş aynı zamanda tesisatçıya, elektrikçiye, fabrikada ki makineden anlayan ustaya da ihtiyacı varmış. Ülkemizin meslek erbaplarına ihtiyacı var. Bu yüzden bu açığı fark ederek meslek lisesi açmak istemeniz bizleri çok mutlu etti. Bu iş yüce bir gönüllülük işi bunun için size çok teşekkür ediyorum. Yıllar bana hayırseverlik ile ilgili şu deneyimi kazandırdı. Bu sadece gönül işi ile yapılan bir şey para ile değil. Sizin gibi gönlü güzel insanlar bu işleri yapabiliyor ve biz inanıyoruz ki bu bereketiyle de kişiye geri dönüyor. İyi ki varsınız Allah sayınızı arttırsın. Orada okuyan çocuklarımız size ve rahmetli eşinize Allah’ın izniyle hep dua edecektir. Allah hayrınızı kabul etsin.” dedi.


Hayırsever Numan Gümrükcüler 32 yıldır ihtiyacı olan çocukları okuttuğunu ifade ederek; “Ben çocukları ilkokuldan, üniversite son sınıfa kadar okuturum ne veli ne de çocuklar beni tanır. Hiçbir zaman beni tanısınlar istemem. Ben şimdide sadece benim ve rahmetli eşim için dua etsinler istiyorum.” şeklinde konuştu.


Okul Protokolü’nün imzalanmasının ardından Vali Ersin Yazıcı; İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, hayırsever Numan Gümrükcüler ve beraberindekiler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<