Tütüncü, Çölyaklı  Ailelerle Buluştu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Uşak Çölyak Derneği, Antalya Çölyak Derneği ve çölyaklı ailelerle bir araya geldi. “Bi Dilim Kafe”de düzenlenen kahvaltıda, çölyaklı ailelere Kepez Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde hizmete açtığı Glütensiz Üretim ve Satış Tesisi’nde üretilen ürünler ikram edildi.  Başkan Hakan Tütüncü Uşak Çölyak Derneği’ni ve çölyaklı aileleri Kepez’de ağırlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.  Antalya Çölyak Derneği Başkanı Hakan Yılmaz’ın da katkılarıyla geçtiğimiz günlerde  Kepez’de glütensiz üretim tesisi açıldığını bildiren Başkan Tütüncü, “Başta çölyak aileleri olmak üzere, sağlıklı beslenmeye dikkat eden bütün hemşerilerimizin ulaşabileceği glütensiz ürünler üretim tesisini hayata geçirdik. Tesisimizin açılışını glütensiz aşure etkinliğiyle gerçekleştirdik. Bugün sizlere sunduğumuz glütensiz ürünlerde tesisimizin imalatıdır. “diye konuştu.

Kepez İlçesi hakkında da misafirlere bilgi veren Başkan Tütüncü, Antalya’nın nüfus olarak en büyük ilçesi olan Kepez’in yaklaşık 700 bin nüfus oranına sahip olduğunu ve genç nüfus oranının oldukça yüksek olduğunu söyledi.
 

TÜTÜNCÜ DOKUMAPARK’I ANLATTI
 

Kahvaltının ardından misafirlerin gezeceği Dokumapark hakkında da bilgi veren Başkan Tütüncü, “Dokumapark, dünya çapında iftiharımız olan ve Avrupa Konseyinden ödül alan, Türkiye içinde çok önemli bir proje… Antalya’nın eski Pamuk Dokuma Fabrikasının hiçbir binasını yıkmadan, bütün binaları geçmişinden koparmadan restore ederek geleceğe taşıdık. Dünya’nın en zengin oyuncak müzelerinden birisini burada göreceksiniz. En yenisi 28 yaşında en eskisi 280 yaşında olan tam 14 bin oyuncak çocuklarımızı bekliyor. Dokumapark içerisinde 13 tane müzemiz var. Kütüphanelerin bizim için çok ayrı bir önemi bulunuyor. Çocuklarımız güzel mekânlarda ve imkânlarda öğrensinler istiyoruz. Şahane bir çocuk kütüphanemiz bulunuyor. Çocuk kütüphanemizin yanında da 1930 model Türkiye Cumhuriyetinin ilk şimendiferi olan buharlı treni göreceksiniz. O treni çürümeye terk edilmiş bir şekilde bırakıldığı Uşak ilinden getirttik. Arkasına güzel bir vagon yerleştirdik. Önce Tren Kütüphane oldu. Sonra bir istasyon binasıyla çocukların muhteşem bir şekilde vakit geçirdikleri, hocaların atölye çalışmaları gerçekleştirdiği bir eğitim yuvası oldu. Bir orman kütüphanemizde bulunuyor. Şehrin tam merkezinde kuş sesleriyle çam ağaçlarının içerisinde oksijeni bol muhteşem bir kütüphanemiz var. Dokumapark Antalya’da denetimleyeceğiniz birçok güzelliği bir arada sunuyor. Buraların sahipleri sizlersiniz ve kendinizi evinizde gibi hissedin. Güzel bir gün geçirmenizi diliyorum” dedi.
 

KEPEZ EĞİTİM YUVASI OLDU 
 

Çölyaklı ailelerle gerçekleştirilen kahvaltıya katılan Kepez Vakfı Müdürü Bahattin Bayraktar da, bir zamanlar gecekondu yapılaşmasından oluşan, tapusu, alt yapısı, kütüphanesi ve spor tesisi olmayan Kepez’in, şu anda kütüphaneler noktasında dahi eğitim yuvası haline geldiğini söyledi. Bayraktar, “Başkanımız görev geldiği zaman Kepez’in çoğunluğu gecekondu yapılaşmasından oluşuyordu. Tapusu olmayan, altyapısı olmayan, kütüphane olarak zayıf durumda olan ve spor tesisi olmayan bir ilçeydi. Sadece kütüphane noktasında dahi şu an Kepez bir eğitim yuvası haline geldi. Aynı zamanda Kepez’de neredeyse tapusu verilmeyen vatandaşımızda kalmamıştır. “ diye konuştu. Cumhurbaşkanımızın desteğiyle ve Hakan Başkanımızın özverili çalışmalarıyla Kepez’e okullar, spor alanları ve yeni parklar kazandırdık.” diyerek sözlerine devam eden Bayraktar, “Birçok sosyal projeye imza atan Hakan Başkanımız, çölyak hastalığı ile mücadele eden hemşehrilerimizi de unutmadı. Kepez Vakfı ve Çölyak Derneği işbirliğiyle çölyak hastalarına glütensiz ekmek üreten tesisi Kepez’e kazandırdık.” dedi.
 

TÜRKİYE’NİN EN MODERN TESİSİ KEPEZ’DE
 

Antalya Çölyak Derneği  Başkanı Hakan Yılmaz da,  “Sevgili Çölyak ailem gerçekten küçük ama büyüyen bir aile olduk. Türkiye’de tespit edilen 138 bin aileyiz.  Antalya’da ise benim tespitlerim neticesinde 980 üzerinde çocukta çölyak var. Hakan başkanımızdan rica da bulundum. Başkanımız elinden ne geliyorsa yapacağını söyledi ve önce dışarıdan tedarik yöntemini denedik. Daha sonra başkanım bir proje kapsamında bizlerin de taleplerini değerlendirerek Türkiye’nin en modern ve en kaliteli ürününü üretebilecek tesisi kurdu. Vakıf Başkanımız Bahattin Bayraktar olmak üzere birçok kişi 7 gün 24 saat emek verdi. Bu yüzden Başta Hakan Başkanım olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. “ diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<