Tütüncü, “Şehri İmar Ederken Nesli İhmal Etmemeliyiz”

Sağlıklı Yaşam Derneği(SAYAD)’ın, geleceğin teminatı çocukların kötü alışkanlıklardan uzak, topluma faydalı birer birey olarak yetişmesi ve sosyal yeteneklerinin ortaya çıkarılmasını hedefleyen ‘Dört Mevsim Güzel İnsan Olmak Sosyal İnovasyon Model Projesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’ndeki açılışa Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük, SAYAD Başkanı Bahattin Bayraktar ve proje ortakları katıldı. Dört Mevsim Güzel İnsan Olmak Sosyal İnovasyon Model Projesi açılışında konuşan Sağlıklı Yaşam Derneği(SAYAD) Başkanı Bahattin Bayraktar, SAYAD’ın 2018 yılından bu yana İçişleri Bakanlığının isteğinin üzerine kurulan bir dernek olduğunu ve bu sürece gönüllülerle beraber gelindiğini dile getirdi. 2018 yılından bu yana yaklaşık 3 bin gence ve çocuğa dokunmaya çalıştıklarını belirten SAYAD Başkanı Bahattin Bayraktar, “Gençlerimiz, çocuklarımız ve ailelerimizle bir araya geldik, güzellikleri paylaştık, güzellikleri büyütmeye çalıştık. Olumsuzlukları da birlikte, beraberce yok etmeye çalıştık. O projelerimizden biri olan “Dört Mevsim Güzel İnsan Olmak” projemizin hem açılışını, hem de uygulamaya başlayacağımız günü sizlerle paylaşmak istedik. Gençlerimize çocuklarımıza dokunmak istedik. Dört mevsim güzel olmak demek ile hayat boyu güzel insan olmayı kast ediyoruz. İnsanlarımıza, şehrimize, komşumuza aslında ilçemize yani bütün insanlığa faydalı olan bir birey olarak hayata devam ediyoruz. İşte bu bağlamda dört mevsim güzel insan olalım, güzellikleri paylaşım. “dedi.
 

SAYAD Başkanı Bahattin Bayraktar, konuşmasında ‘Dört Mevsim Güzel İnsan Olmak Sosyal İnovasyon Model Projesi’nin kitaplaştırılacağını da sözleri ekledi.
 

İNSANLARIN EN HAYIRLISI FAYDALI OLANIDIR
 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, konuşmasına Hz. Muhammed Mustafa(S.A.S)’ın  “İnsanların en hayırlısı onlara en çok faydası dokunandır.” hadisiyle başladı. “Bizim medeniyetimiz öz güven sahibi gençlerin kendilerine yükledikleri donanımlarla koskoca bir cihana vizyon çizmiş bir millettir.” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, “Tarihimizde bunun sayılı örnekleri var.  Bugün biz çocuklarımızın gönüllerini işleyemezsek, onları kendi hallerine bırakırsak, ilerleyen süreçte toplumun huzursuzluk kaynağı olan fertler haline gelecektir.  İşte! Bu nokta siz ne kadar güzel şehir inşa ederseniz edin. Şehri imar ederken, nesli ihmal edersek, ihmal ettiğimiz o nesil gelir ihya ettiğimiz o şehri imha eder.  Bir millet geleceğe emin adımlarla yürümek istiyorsa çocuklarına, nesillerine, gelecek kuşaklarına çok büyük bir özeni ve itinayı göstermelidir.” diye konuştu.

NESLİMİZE, GELECEĞİMİZE UFUK ÇİZMELİYİZ
 

Bağımlılıklarla mücadele etmek için kamu spotları hazırlandığına değinen Başkan Tütüncü, “Hal böyleyken de istenen netice alınamamıştır. Bağımlılıklarla mücadele etmekte muhtaç olduğumuz tek şey var. Oda neslimize, geleceğimize ufuk çizmek, vizyon oluşturmak ve onlara bir misyon yüklemektir. Bugün kötü alışkanlıklara maruz kalmış, böylesi hastalığın pençesine düşmüş bireyleri incelediğimizde karşımıza çıkan en önemli şey şu oluyor. O bireyler önemsenmediklerinden dolayı kendilerini ispatlamak istiyor. Ne yapmamız lazım? Çocuklarımıza ufukları işaret etmemiz lazım ki, onlar ufukları zorlayan gençler olsunlar.”dedi.
 

İNOVATİF BİR BELEDİYECİLİK
 

“Park, yapmak, bahçe yapmak, ışıltılı binalar yapmak, meydanlar yapmak, asfalt dökmek bugüne kadar benim için kıymeti harbiyesi olan şeyler olmadı.” diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Bunları yapmamız bizden bekleniyor, bunu zaten bütün belediyeciler biliyor.  O zaman biz inovatif bir belediyecilik, insan yaklaşımlı bir belediyeciliği ortaya koymalıydık,  elbette gecekonduları kaldırmalıydık, kentsel dönüşüm yapmalıydık, kültür merkezleri, yapmalıydık. Bunların ötesinde biz gençlerimize ufuk sağlayacak mekanlar üretmeliydik. Bunun için spor kulübümüze farklı bir misyon yükledik. Her yıl binlerce çocuğumuzu sporun birleştirici ikliminde buluşturduk. O yüzde yeni okullar yapımına çok önem verdik, o yüzden okulların fiziki yapılarını iyileştirmeye dönük adımlar attık. O yüzden Kepez’e kütüphaneler dedik ve 16 kütüphane sayısını 21’e çıkardık. Antalya Bilim Merkezi’ni açtık, yerel bir TEKNOFEST olan Bilimfesti açtık. Bu yıl ortaokul ve lise öğrencilerimizin proje yarışmalarıyla bambaşka bir seviyeye taşıyacağız.” diye konuştu.
 

BİRBİRİMİZLE YARIŞALIM
 

SAYAD’ı geleceğin nesline ufuk açacak projesi için kutlayan Başkan Tütüncü, “SAYAD’ın bu güzel çalışmalarını şehrin ileri gelenleri destekliyor. Ben diyorum ki; bu halkayı daha da genişletelim. Hepimiz imkanlarımızı masanın üzerine koyalım. İnsanlığa en çok faydası dokunan insan olmak için birbirimizle yarışalım, kazanan şehrimiz olsun, nesillerimiz olsun. Biz Cumhuriyetin 100. yılında  elele veren nesiller olarak, gelecek kuşaklara daha güzel hedefler çizelim, vizyonlar ortaya koyalım. Dört mevsim güzel insan olmak çok güzel bir proje. Bende bütün imkanlarımızla bu projeye destek olmaya söz veriyorum. “ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<