Vali Yazıcı 60’ıncı Okul Ziyaretini Gerçekleştirdi

Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında 60’ıncı okul ziyaretini Konyaaltı Mehmet Zeki Balcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı’ya Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan eşlik etti.


Konyaaltı Mehmet Zeki Balcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyareti kapsamında öğrencilerle kitap okuyup sohbet eden Vali Yazıcı; onlarla yalan, dostluk ve kitap okuma üzerine sohbet etti.


Sizlerle Sohbet Etmek İçin Buradayım
Konuşmasına öğrencilerle sohbet etmeye geldiğini belirterek başlayan Vali Yazıcı; “Sizlerle sohbet etmek için buradayım. Merak ettiğiniz her şeyi bana sorabilirsiniz. Sizlere nasihat etmeye gelmedim. Ama sohbetimizin sonuna doğru bir nasihatim olacak. İnşallah hepinizin keyif aldığı bir sohbet gerçekleştireceğiz.” dedi.


Her Şeyin Doğasında İnsan Var
Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden etkinlikte bir öğrencinin Vali olduğunuz için memnun musunuz sorusuna içtenlikle cevap veren Vali Ersin Yazıcı; “Çok sevdiğim bir işim var bu yüzden de çok memnunum. 31 yıldır çalışıyorum çalıştığım süre boyunca da iyi insanların yetişmesi için ne yapabilirim diye soran biri oldum. Bunun üzerine kafa yordum. Çünkü her şeyin doğasında insan var. Dünyada yapılan iyi ya da kötü her şey insanoğlu için yapılıyor. Ben de elimden geldiğince bu konuya katkı sunmaya çalışıyorum.” şeklinde konuştu.


Binlerce Öğrenciye Ulaştım
Ziyaret ettiği her okulda geleneksel hale gelen yalan anketini yapan Vali Ersin Yazıcı; “Antalya’da AHENK Projesi kapsamında 60’ıncı okul ziyaretimi gerçekleştirdim. Bundan önce de Valilik yaptığım Rize’de yaklaşık 80, Balıkesir’de de 216 okulda bu anketi yapmıştım. Toplam 360’a yakın okulda, binlerce öğrenciye bu anketi yaptım. İlginçtir ki Rize Çayeli’de de Balıkesir Ayvalık’ta da Antalya Elmalı’da da sonuç değişmedi. Anketin sonucu her zaman sizleri en çok yalanın rahatsız ettiğini ortaya çıkardı. Lütfen kendimize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına da yapmayalım. Ben yalanı yaşamıma hiçbir şekilde sokmuyorum, sokmam da. Çünkü biliyorum ki ben yaparsam karşı tarafa da yapma hakkı vereceğim.” dedi.


En İyi Dostlarınızdan Biri Kitap Olsun
Öğrencilere dostla arkadaş arasındaki farkı soran Vali Yazıcı; “Benim bir dostum var. Onunla hemen hemen her gün buluşuyorum. Size asla ihanet edip yanlış yapmaz. Kendi bildiğini söyler. Zor zamanlarınızda sizi başka dünyalara götürür. Bu dostumun adı kitap. Benim en iyi dostum kitap. Sizlerin de dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Bunu düzenli kitap okuyan birisi olarak söylüyorum. Bu da size Vali Amcanızın nasihati olsun.” ifadelerini kullandı.


Ailelerinize Selamımı İletin
Gerçekleştirilen sohbetin ardından Vali Yazıcı öğrencilere bir ricada bulunarak; “Eve gittiğinizde anne ve babanıza bugün Vali amcayla sohbet ettik deyin ve onlara selamlarımı iletin. Konuştuğumuz konulardan ailenize bahsedin. Sevgili çocuklarım, gönlünüzden geçirdiklerinizin hayat bulduğu bir yaşam diliyorum sizlere. En büyük hedefiniz onurlu ve saygıdeğer bir insan olmak olsun. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun, hepinize sağlık ve başarı dilerim. Güzel yarınlarda karşılaşmak dileğiyle.” dedi.


Öğrencilerle sohbetinin ardından okulda görevli öğretmen ve idarecilerle de bir araya gelen Vali Yazıcı, okulun genel durumu ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Vali Yazıcı, öğretmenlere AHENK Projesinin önemini anlatarak projenin başarıya ulaşması noktasında desteklerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<