Vali Yazıcı Elmalı Güreşlerinde


Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin final mücadelesini, Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Antalya Milletvekilleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Elmalı Kaymakamı Harun Kazez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda güreş sever seyirci takip etti.


Başpehlivan Ali Gürbüz
Recep Gürbüz Stadı'nda 2 Eylül'de alt boyların mücadelesiyle başlayan Elmalı Yağlı Güreşleri'nin son gününde final heyecanı yaşandı. Başpehlivanlık final mücadelesinde yarı finalde Tanju Gemici'yi mağlup eden Orhan Okulu ile Hüseyin Gümüşalan'ı yenen Ali Gürbüz karşılaştı. Müsabakanın 7. dakikasında sakatlık geçirerek bir süre tedavi gören Orhan Okulu, 12’nci dakikada sakatlığının devam etmesi üzerine müsabakayı bıraktı. Final müsabakasını kazanan Ali Gürbüz, 670’inci Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu.


Vali Ersin Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile birlikte başpehlivanlara kupa ve madalyalarını takdim etti. Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, başpehlivan Ali Gürbüz’e altın kemeri taktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<