Vali Yazıcı Karadağ Ankara Büyükelçisi Kastratovic’i Kabul Etti

Vali Ersin Yazıcı, Karadağ Ankara Büyükelçisi Perisa Kastratovic’i makamında kabul etti. Ziyarette Valilik şeref defterini imzalayan Karadağ Ankara Büyükelçisi Perisa Kastratovic iki ülke arasındaki ilişkiler ile turizm konularında görüş alışverişinde bulunarak her konuda ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.


Her Türlü İş Birliği ve Desteğe Hazırız
Büyükelçi Kastratovic’i makamında misafir etmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirten Vali Yazıcı; “Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’mıza hoş geldiniz. Dünya şehri Antalya’mızda Karadağlı dostlarımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah bu ziyaretin iki ülke arasındaki olumlu gelişmeleri başta turizm ve ticaret konuları olmak üzere daha da güçlendireceğine inanıyorum. Antalya farklı kültürlerin bir arada yaşadığı güzel bir şehir. Biz bir dünya şehriyiz. Her ülkeden turisti ağırlıyoruz. Karadağ’dan da daha fazla turisti şehrimizde ve ülkemizde ağırlamak isteriz. Ayrıca kardeş ülkelerimizle her türlü iş birliği ve desteğe hazırız.” ifadelerini kullandı.


Vatandaşlarımıza Göstermiş Olduğunuz Misafirperverlik İçin Teşekkürler
Karadağ Ankara Büyükelçisi Perisa Kastratovic pek çok Karadağ vatandaşının okumak ve yerleşmek için Türkiye’ye geldiğini vurgulayarak; “Türkiye’de özellikle İzmir ve İstanbul’da yaşayan 200-300 bin civarı Karadağ vatandaşı var. Bu bizim için çok büyük bir sayı. Burada güven ve huzur içinde yaşıyorlar. Vatandaşlarımıza göstermiş olduğunuz misafirperverlik için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Karadağ’da da yaşayan 7 bin Türk var. Biz de onları iyi bir şekilde ağırlamaya gayret gösteriyoruz. Karadağ, tarım ve enerji üzerine büyük bir potansiyeli içinde barındırıyor. Güneş, rüzgâr ve su enerjilerinden faydalanıyoruz. Türk şirketlerinin Karadağ’da birçok yatırımı var. İki ülke olarak da güzel ve başarılı bir dostluk ilişkimiz var. Şimdiden hepinizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı da kutlamak isterim, nice yıllara.” dedi.


Görüşmenin sonunda Karadağ Ankara Büyükelçisi Perisa Kastratovic Vali Yazıcı’ya misafirperverliği ve iş birliği için teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<