Vali Yazıcı KKTC’nin Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonuna Katıldı

Ordu Evi’nde düzenlenen resepsiyona; Vali Ersin Yazıcı, Isparta Valisi Aydın Baruş, Burdur Valisi Ali Aslantaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Albay Dr. Murat Sezgin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Çakıroğlu, Kurum Müdürleri, Başkonsolos Cem Topçu, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Bayramı'nın 39’uncu Yıldönümü kutlamaları kapsamında 20 Temmuz Mutlu Barış Harekâtı ve 15 Kasım KKTC’nin ilanın kısa film gösterimi yapıldı.


Mücadele Sancağımızı Asla Yere Düşürmedik
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Bayramı'nın yıl dönümünde konuşan KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topçu; “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden, Kıbrıs Türklerinden sizlere selam getirdim. Kuzey Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin sevgisini ve coşkusunu buraya taşımak benim için büyük bir mutluluk. Bilmenizi isterim ki güzel adamız, anavatan Türkiye’nin yardımları ile başı dik, onurlu ve özgür bir şekilde yaşıyor. Kıbrıslı Türk kardeşlerimiz geleceğe mutlulukla ve güvenle bakıyorlar. Elbette bugünlere kolay gelmedik. Bu topraklara çetin mücadeleler sonunda, ağır bedeller ödeyerek geldik. Yüzbaşı Cengiz Topel gibi nice kahramanlarımızı şehit verdik. Onca zulme, işkenceye, ihanete rağmen mücadele sancağımızı asla yere düşürmedik. Mücahitlerimizin ve Mehmetçiğimizin destansı mücadeleleri sayesinde hamd olsun zafere ulaştık. Bu vesile ile Kıbrıs Türk’ünün özgürlük mücadelesi lideri Doktor Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş başta olmak üzere Kıbrıs Türk halkının gıyabında emeği geçen herkese Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Bayramı'nın 39’uncu Yıldönümü Resepsiyonu, 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Bando Takımı’nın dinletisi ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<