Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı ile Yaz Kur'an Kursu Eğitim Semineri  Düzenlendi.

Kepez Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısı ve eğitim semineri, Meltem Camii İmam-Hatibi Mustafa Akbulut’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından açış ve selamlama konuşması için kürsüye gelen İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, geçmiş yıllarda Antalya'da gerçekleşen vekaletle kurban organizasyonu verileri ile yaz Kur’an Kursu istatistiklerine değindi.

Geçmiş yıllarda Antalya olarak hem Vekaletle Kurban Organizasyonunda hem de yaz Kur'an kurslarında başarı elde edildiğine değinen Müftü Yalçınkaya, "Din görevlilerimizin gayretleri sonucu, necip milletimizin hayırseverlerin vereceği vekalet kurbanlarıyla mazlum ve mağdur gönül coğrafyamızdaki Müslüman kardeşlerimize el uzatılmasına vesile olacağız." diye konuştu.

Yalçınkaya, sözlerini, “Vekaletle Kurban Organizasyonunun geniş kitlelere ulaştırılması, ayrıca birçok çocuk ve gence ulaşma imkanı veren yaz Kur'an kurslarının etkinlik ve verimliliğinin artırılması amacıyla yapılan olan toplantımızın, hem geçmişin değerlendirmesini yapma hem bugünü konuşma hem de yarını planlama adına bizlere önemli fırsatlar sunmasını, başkanlığımızın hizmet parametrelerini yeniden değerlendirme, ortak sorumluluğumuzu ortak akılla nasıl yerine getirebileceğimizi düşünme imkanı sunmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” diyerek sonlandırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Rüştü İnan ise Türkiye Diyanet Vakfı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yaptığı vekaletle kurban kesimi çalışmaları, geçmiş yıllarda yapılan faaliyetler ve yardımlar hakkında bilgiler verdi.

Milletimizin emanetlerinin güvenli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığına dikkat çeken İnan, 2024 yılında 145 ülkede kurban keseceklerini, bunun bir kardeşlik çalışması olduğunu, kurban kampanyasının fakirlerin, mazlumların ve muhtaçların gözyaşını dindirmek için yürütüldüğünü vurguladı.

Kurban ibadetinde derin bir kulluk bilinci bulunduğunu ifade eden İnan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, kurban ibadetinin yerine getirilmesi hususunda rehberlik etme, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkıda bulunma, yardıma muhtaç insanların yüzünü güldürerek onlara bayram sevinci yaşatma amaç ve hedefi ile var gücüyle çalıştığını hatırlattı.

Başkanlık Müşaviri İnan, “Kurban hizmetlerinde özverili bir şekilde gayret gösteren müftülerimiz, vaizlerimiz, imam-hatip ve müezzin-kayyımlarımız, Kur’an kursu öğreticilerimiz başta olmak üzere Başkanlığımız bünyesinde çalışan her bir personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz,” diye konuştu.

Konuşmasında ayrıca yaz Kur’an kurslarının önemi işaret eden İnan, "Yaz tatili çocuklarımızın, zamanını telefon ve bilgisayarla ya da faydasız meşguliyetlerle heba ettikleri günler olmasın. Bu yaz, sevgili yavrularımızın ellerinde Elif-ba cüzleri ve Kur’an-ı Kerimlerle camilere koştukları güzel bir mevsim olsun. Bu yaz, biricik evlatlarımızın minik kalplerinin Kur’an’ı öğrenme heyecanı ile çarptığı müstesna bir zaman dilimi olsun. Bu yaz, çocuklarımızın saf yüreklerine iman mayası çaldığımız, ruhlarını Kur’an ahlakı ve Peygamber sevgisi ile bezediğimiz bereketli günler olsun. Bu yaz, göz aydınlığı çocuklarımızın pırıl pırıl kalplerine İslam’ın güzelliklerinin nakış nakış işlendiği güzide bir dönem olsun." şeklinde konuştu.

Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Rüştü İnan, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Murakıplar, Şefler ve Din Görevlileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<