Yangının 1'inci Yılında Manavgat'ta Yaralar Sarılıyor

Antalya'da 28 Temmuz 2021 tarihinde meydana gelen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınlarından olan Manavgat yangının birinci yıl dönümünde Vali Ersin Yazıcı ve protokol, önce yanan bölgeleri ziyaret etti sonra ise yeni yapılan konutları inceleyerek vatandaşlarla sohbet etti. Manavgat’ta orman yangınından zarar gören bölgeleri ziyarette Vali Yazıcı’ya Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik, İbrahim Aydın, Mustafa Köse, Tuğba Vural Çokal, Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ve diğer protokol üyelerinden oluşan heyet sırasıyla Demirciler, Karavca, Güzelyalı ve Oymapınar mahallelerini ziyaret etti.


Devletimiz İlk Günden Ve İlk Dakikadan İtibaren Buradaydı
Yangının ilk gününden itibaren devletin tüm imkânlarıyla vatandaşların yanında olduğunun altını çizen Vali Yazıcı; "Yangın bir yıl önce bugün bu saatlerde başlamıştı. Devletimiz çok büyük ve büyüklüğünü sizler de görüyorsunuz. 1.313 yapı hasarlı olarak tespit edilmişti. Buradaki 872 vatandaşımız süreç içerisinde bize başvurdu. Biz gelenlerin hepsini kabul ettik. 872 inşaatımız başladı. Bu yıl 90 civarında yapıyı tamamladık. Geri kalanlarda inşallah kışa girmeden tamamlanacak. Tabi bu süreçte çok şey söylendi ve yapıldı. Öncelikle devletimiz ilk günden ve ilk dakikadan itibaren buradaydı. Türkiye'nin dört bir yanından vakıflar, devletler ve yardımsever insanlar geldi." dedi.


Kışa Girmeden Tüm Konut Ve Ahırlarımızı Da Yapıp Teslim Edeceğiz
Yangın sonrası oluşan zararların giderilmesinde yapılanlara ilişkin bilgiler veren Vali Yazıcı; "Konut, iş yeri ve araç zararları için, 52 milyon 860 bin TL, tarım ve hayvancılık için 234 milyon 200 bin TL, mobilya, eşya ve gıda 34 milyon TL, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kamu kurumlarına 11 milyon 103 bin TL ödeme yapılırken, 872 konutun 812'sin inşaatına başlandı. Kışa girmeden inşallah tüm konut ve ahırlarımızı da yapıp teslim edeceğiz. Arsası müsait olanlara bir ya da iki katlı olarak tekil konutlar yaptık. 872 konutun 671 adedi iki, 141 adedi ise tek katlı olarak yapıldı. Ayrıca vatandaşlarımızın hayvanlarını da verdik. Yardımları hızlıca yapıp vatandaşlarımızı mağdur etmedik. Yalnızca Aşağı Irmaklar ve Karaöz'de arazi sorunları var. Onları da en kısa zamanda halledeceğiz." ifadelerini kullandı.


Allah Devletimizden Ve Milletimizden Razı Olsun
Vali Yazıcı ve protokol üyeleri Demirciler Mahallesi'ndeki yangında evi hasar gören ve yenisi teslim edilen vatandaşlardan birisi olan Zeynep Arslan'ın evini ziyaret etti. Ziyaret sırasında hislerini paylaşan Arslan, "Çok mutluyuz yeni evimize taşındık. Evimiz yandı kül oldu ve şu anda yeni evimizdeyiz. Çok zor bir süreç geçirdik tabi ki de ama Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun. Maddi ve manevi olarak zor bir süreç geçirdik." şeklinde konuştu.


Saray Gibi Evler Yaptılar
Karavca Mahallesi’ndeki hak sahibi Ahmet Ersoy’un evini de ziyaret eden Vali Yazıcı ve protokol üyeleri, hak sahibiyle sohbet edip teslim edilen yeni evi ile ilgili bilgiler aldı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan hak sahibi Ahmet Ersoy; “Evimiz tam bir yıl önce yanmıştı. Bugün yeni evimizi teslim aldık. Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun. Saray gibi ev yaptılar. Çok mutluyuz. Annem babam burada yaşayacak. Ben de yazları geliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok hızlı bir şekilde evimizi yapıp bize teslim ettiler. Küçükbaş hayvanlarımız ve ahırımız yandı. Devletimiz bu konuda da bize destek oldu. Zeytin ağaçlarımız ve tarım alanlarımız içinde devletimiz destek oldu. Ben tekrardan devletimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu 1 yıllık süreçte yangın konusu hiç aklımızdan çıkmadı. İnşallah bir daha böyle bir felaketi yaşamayız.” diye konuştu.


Arazi Problemi Olmayan Bütün Evleri 1 Yıl İçinde Tamamladık
Yangında evleri zarar gören vatandaşların evlerinin hızlıca yapıldığına değinen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “1 yıl içinde teslim edeceğiz dedik ve arazi problemi olmayan bütün evlerde bunu başardık. Ama yanan alanlar köy olduğu için genellikle müşterek tapular olduğu için, atadan, dededen kalma yerler olduğu için birçok mağdurumuz tapu işini, arazi işini anlaşıp teslim edemediği için 40-50 civarı evimize henüz başlayamadık. Bu tamamen köy ve arsa ile ilgili problemlerden kaynaklı. Yangından sonra hızlıca evlerin ihaleleri yapıldı. Yer sorunu olmayanların evlere hızlı bir şekilde başlanıp 1 yıl içinde teslim ettik. Gecikenler arazi ile ilgili sorunlardan kaynaklı. İnşallah bunları da en kısa zamanda çözeceğiz.”


Manavgat’ı Eskisinden Daha Yeşil Yapmak İçin Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz
Manavgat’ta orman yangınından zarar gören bölgeleri ziyaretinin ardından Vali Yazıcı ve protokol üyeleri yanan alanlara yapılan tohumlama çalışmalarını yerinde inceledi. Yanan ormanların yeniden yeşertilmesi için çalıştıklarını vurgulayan Vali Yazıcı, Manavgat’ı eskisinden daha yeşil yapmak için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Programın sonunda Vali Yazıcı ve protokol üyeleri Manavgat ve çevre ilçelerdeki orman yangınlarının konu edildiği “Büyük Orman Yangını Yıl Dönümü Sergisi”ni ziyaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<