Cumhuriyetimizin 100. Yılında Alanya'ya Yeni Eğitim Yuvası

Hayırsever merhum Sami Bekar adına Antalya Valiliğimiz ve Alanya Belediyesi arasında yapılan protokol ile Bekar ailesi tarafından 24 derslikli olarak yaptırılan Sami Bekar İlkokulunun açılışı bugün düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine Kaymakam Ürkmezer, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Merhum Sami Bekar’ın ailesi, Kurum Amirleri, Siyasi Partiler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öğrencilerin halk oyunları ve ront gösterileriyle başlayan açılışta saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu. Daha sonra Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından açılış konuşmaları yapıldı.

Açılış konuşmalarından sonra katılımcılara seslenen Kaymakam Ürkmezer ‘’ Alanya’mızın toprakları çok verimli topraklar, bu topraklarımız sadece ürün yetiştirmiyor çok iyi hayırsever insanlarda yetiştiriyor. Alanya’nın neresine bakarsanız bakın hayırseverlerimiz yaptıkları çeşitli eserlerle damgasını vurmuşlardır. Bugün Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamalarının bir nevi devamı oluyor. Alanya’lı hemşehrilerimiz, tüm kurumlarımız ve okullarımız gerçekten Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel çok güzel organizasyonlar yaptılar. Dün Cumhuriyet Bayramı’mız kapsamında resmi kutlamaların ardından akşam fener alayı düzenlendi. Fener alayı yürüyüşüne 40 bin üzeri vatandaşımız katılım sağladı. Buda Alanya’nın Cumhuriyetimizi nasıl sahiplendiğini gösteriyor. Vatandaşlarımız Bütün evlerde bütün sokaklarda vatandaşlarımız Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamaya canı gönülden katıldılar. Cumhuriyeti yaşatacak olan nesilleri yetiştirecek olan okullarımız ve bugün açılışını yaptığımız Sami Bekar İlkokulu’da yaptıkları etkinliklerle, Cumhuriyet bilincini yansıtıyor. Bugün açılışını yaptığımız okulumuzdan mezun olacak çocuklar ellerine diplomalarını aldığında güzel makamlara geldiğinde hayırseverlerimiz ve bizler duygulanarak gurur duyacağız. Bu vesileyle okulumuzu yaptıran merhum Sami Bekar ailesine ve tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Yeni Eğitim Yuvamızın memleketimize ve çocuklarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ dedi

Kaymakam Ürkmezer’in konuşmasının ardından, merhum hayırsever Sami Bekar’ın oğlu Seyfettin Bekar’da bir konuşma yaparak babası Sami Bekar adına yaptırdıkları okulun Alanya’ya ve öğrencilere hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Konuşmaların ardından İl Mili Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz tarafından desteklerinden dolayı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür plaketi ve Kaymakam Ürkmezer tarafından okulu yaptıran Bekar ailesine teşekkür plaketi verildi. Devamında İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından dualar edilerek, Kaymakam Ürkmezer, Başkan Yücel, Protokol ve Bekar ailesi ile birlikte kurdele kesilip okulun açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası Kaymakam Ürkmezer ve katılımcılar okulun derslikleri ve bölümlerini gezerek incelemelerde bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<