Hastanede Ruh Sağlığı Anlatıldı

Düzenlenen etkinlik kapsamında hastanenin poliklinik girişine bir stant kurularak; TRSM biriminde sağlık hizmeti alan hastaların yapmış olduğu ürünler vatandaşların beğenisine sunuldu. Günün anlam ve önemine dikkati çekmek, anı ölümsüzleştirmek adına vatandaşlara çeşitli hediyeler takdim edildi ve broşür dağıtıldı. Başhekim Doç. Dr. Oğuz Karahan ve hastane yönetimi de etkinliğe destek vererek hasta ve hasta yakınlarını günün anlam ve önemine ilişkin bilgilendirerek ve TRSM biriminin vermiş olduğu hizmetlere değindi. Bilgilendirme standına vatandaşların ilgisi ise oldukça büyüktü. Daha sonra TRSM’de tedavi gören hastalar ile bir araya gelindi. Psikiyatri Uzmanı Dr. Neslihan Sevil günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yaparak şunları söyledi: “Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü temasını 2022 yılı için 'Ruh sağlığını ve ruhsal iyilik halini küresel bir öncelik haline getirelim' olarak belirlemiştir. TRSM, kronik psikiyatrik bozukluğu olan hastaların tıbbi tedavilerinin yanı sıra, onların sosyal işlevlerinin artırılmasını amaçlar. Bu amaçla bizlerde hastalarımızın ve ailelerinin de içinde yer aldığı sosyal çalışmalar yapmaktayız. TRSM ailesi olarak hastalarımız ve ailelerinin her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz “dedi.

Başhekim Doç. Dr. Karahan ise " İnsanın , ruhsal ve bedensel varlığıyla bir bütündür. Ruh sağlığının korunması hem bireylerin yaşam kalitesini arttırır hem de sosyal bütünleşme ve toplumda üretkenliği sağlar. Bizlerde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'mizde; Şizofreni ve Bipolar Duygudurum bozukluğu tanısı alan hastalarımıza Tıbbi psiko-sosyal destek hizmetleri vermekte, uyum ve yeteneklerinin geliştirilmesi, sosyal rehabilitasyonun sağlanması amacı ile çalışmalar yürütmekteyiz. Ünitemizde Psikiyatri uzmanı, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, hemşire ve öğreticiler görev almaktadır.” İfadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<