CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir: "Otoyol Projesiyle İlgili Bilinmeyenler Var"

Kandemir, yapılacak otoyolun bölge turizmini geliştirmeyi, seyahat süresini kısaltmayı ve ekonomik kayıpları azaltmayı hedeflediğini belirterek, "Ancak projede hazine garantisi olup olmadığı, üstlenici firmaya yolcu geçiş garantisi verilip verilmediği, geçiş ücretlerinin ne olacağı gibi detaylar bilinmeden ekonomik bir değerlendirme yapmak mümkün değil." dedi.

Ayrıca, proje kapsamında bölgenin kamu yararına sağlayacağı faydaların sorgulanması gerektiğini vurgulayan Kandemir, "Projede yer alan 135 km'lik otoyolun bölümü, mevcut D400 karayolu ile bağlantı yollarından oluşuyor. Bu durumda seyahat mesafesinin artacağını, yakıt giderlerinin ve geçiş ücretlerinin de artabileceğini gösteriyor." şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Ayrıca, Alanya'nın trafik sorunlarına çözüm getirmediğini ifade eden Kandemir, "Otoyolun Alanya şehrinden transit geçişi sağlayacak bir bölüm içermediği için şehir trafiğini rahatlatmayacağını düşünüyoruz. Bu projenin Alanya'nın turizm bölgelerinde seyahat sürelerini uzatacağını ve ek maliyetler getireceğini düşünüyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Son olarak, daha önce iptal edilen otoyol ihalesinin Manavgat bölümünde yapılan değişikliklere de dikkat çeken Kandemir, "Alanya halkının itirazlarına rağmen proje içindeki bazı değişikliklerin Manavgat'ı, Alanya'yı göz önünde bulundurmayarak gerçekleştirildiğini düşünüyoruz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<