Deprem Haftası Kapsamında Alanyada'ki Tüm Okullarda Deprem Tatbikatı Düzenlendi

1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle İçişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı tarafından deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla Tüm Türkiye’de deprem tatbikatı düzenlendi. Nebahat Şifa Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki tatbikata katılan Kaymakam Ürkmezer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz öğrencilere deprem tatbikatıyla ilgili verilen bilgilendirmeleri izledi. Daha sonra ilk siren sesiyle başlayan tatbikatla öğrencilerin ‘’çök-kapan-tutun’’ yöntemini uygulamaları sağlandı. İkinci sirenin çalmasıyla birlikte öğrencilerin öğretmenler koordinesinde güvenli bir şekilde okulun bahçesine inmeleri sağlandı.

Uygulanan tatbikat sonrası öğrencilere hitap eden Kaymakam Ürkmezer “Değerli öğrenciler bugün burada eş zamanlı olarak tüm ülkemizde gerçekleştirilen deprem tatbikatını uyguladık. Doğal afetlerle yaşamayı öğrenmemiz gerekli. En başta ülkemizin bir deprem ülkesi olması nedeniyle bu konuyu çok önemsememiz lazım. Biz Türkiye olarak dünyada afet sonrası en hızlı, en insani ve en doğru müdahale ile en önde gelen ülkelerden birisiyiz. Bunun için bizim devletimizin kurumu AFAD var. AFAD’ın yanı sıra STK’larımız ve devlet kurumlarımız da var. Bu anlamda sadece deprem haftası nedeniyle tüm ülkede uygulanan tatbikat olarak değil yerelde de deprem bilincini oluşturmamız için gerekli uygulama ve çalışmaları yapmamız gerekli. Bunun için deprem gerçeğini her bir gencimizin kafasının bir yerine mutlaka yazmalıyız ve siz değerli öğrencilerimizin bu deprem bilincini mutlaka benimsemeniz gereklidir. Gayretleriniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<