Hafızlık Öğrencileri Kaligrafi Etkinliğinde Buluştu

Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından bu kapsamda; Alanya Müftülüğüne bağlı Hayriye Hanım Kur’an Kursu ve Mahmutlar Emin Özmüftüoğlu Kur’an Kursu’nda hafızlık öğrenimi gören öğrencilere yönelik kaligrafi etkinliği düzenlendi.

Demirtaş Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Başyardımcısı Hakan ÇALIŞ tarafından Alanya Gençlik Merkezi’nde verilen eğitimde Kaligrafi sanatı’nın tarihi, Kaligrafi sanatında kullanılan araç ve gereçler, Kaligrafi tekniğini tanıması ve uygulaması, Kaligrafik yazıda harflerin büyüklüğü ve çizgi kalınlığı vb. hususlarda öğrencilere detaylı bilgiler verildi.

Kaligrafik yazı alıştırması yapma imkanı da bulun öğrenciler etkinlikten oldukça keyif aldıklarını belirterek Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğüne ve Demirtaş Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Başyardımcısı Hakan ÇALIŞ’a teşekkürlerini ifade ettiler.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Turan TOPÇUOĞLU şu ifadelere yer verdi: “Kaligrafi, sözün veya ruhta cereyan eden fikir ve duyguların alfabe ve yazı vasıtasıyla resmedilmesidir. Kaligrafi, Latince kallos (güzel) ve graphy (yazı) kelimelerinden oluşmuştur ve güzel yazı anlamını taşımaktadır. Kaligrafi sanatı, kendine has usul ve kaidelerle öğrenci-öğretmen ilişkisi içinde öğrenilen güzel bir sanat dalıdır.

Kaligrafi sanatının tarihçesi, kaligrafide kullanılan malzemeler, dikkat edilecek hususlar ve yazı yazma teknikleri hakkında bilgi ve becerileri hafızlık eğitim gören öğrecilerimize kazandırmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Etkinlikte ayrıca Sabır, Doğruluk ve dürüstlük, Demokrasi, Ahlak, Adalet, Vatanseverlik, Türkçe Dilbilgisi gibi değerlerin kazandırılmasını da hedefledik. Öğrencilerimiz için oldukça faydalı ve verimli bir etkinlik oldu. Önümüzdeki haftalarda da inşallah eğitimlerimize devam edeceğiz. Bu vesileyle bizlere rehberlik eden Demirtaş Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Başyardımcısı Hakan ÇALIŞ’a ve bizlere ev sahipliği yapan Alanya Gençlik Merkezi Müdürlüğü’ne şükranlarımı sunuyorum. ” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<