Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 87.Yılındayız.

5 Aralık Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkının Verilmesi münasebeti ile bir açıklama yayınlayan ADD Alanya şube başkanı Sirkeli
“Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 87.yılındayız.
1926 yılında Büyük Millet Meclisi tarafından kabulle yürürlüğe giren ve Türk Kadınlarını Şeriat zincirinden kurtaran Medeni Kanun, Türk kadını için bir dönüm noktasıdır Medeni kanunda erkeklerle eşit haklara sahip olan Türk kadınına, 1930’ da kabul edilen bir yasa ile belediye seçimlerine katılma hakkı,1932’ de kabul edilen bir yasa ile muhtar, köy ihtiyar kurulu üyeliğine seçilme ve seçme hakkı tanınmış, 5 Aralık 1934’ te yürürlüğe giren bir başka yasa ile kadın erkek eşitliği alanında bütün haklar “ Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı’nın tanınmasıyla verilmiştir”
Cumhuriyet tarihi boyunca kadın ve erkeğin eşit yurttaş olması mücadelesinde önemli bir yol kat edilmiş olsa da bugün nüfusumuzun yarısı kadınlardan oluşmasına rağmen kadınlarımızın fiili olarak eşit yurttaş olamadıkları açıktır. Fırsat eşitliğinin sağlanamaması, kadın istihdamının artırılmaması, siyasi karar alma mekanizmalarının içinde kadının yeterince yer almaması, kadının insan haklarının ihlaline devam edilmesine neden olmaktadır.Şunu iyi bilmeliyiz ki “Aklın ve başarının cinsiyeti yoktur.” Tarihimiz de bu gerçekle yazılmıştır
Bizler Atatürkçü Düşünce Derneği çatısı altında, binlerce kadın üye, yöneticiler ve şube başkanları olarak BüyükATATÜRK’e minnet duyarak çalışmaktayız.  Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Laik Cumhuriyetine layık olmamız temennisiyle Tüm kadınlarımızın, ülkemiz ve çağdaş yarınlarımız için yüreklerindeki güce; Atatürkçü Düşüncenin aydınlığına güvenerek değerlerine daha çok sahip çıkacaklarına inanıyoruz. 
Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi olarak Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verilişinin 87. yılında başta Ulu Önderimiz Gazi Müstafa Kemal Atatürk olmak üzere o zamanın milletvekillerini saygı rahmet ve minnetle anıyor, Sorumluluk duygusuyla, büyük özveriyle mücadele veren tüm kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı kazanmalarının yıl dönümünü kutluyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<