Havacılık Meraklısı Gençler Uçaklardaki Uygulamalı Eğitimle Sektöre Hazırlanıyor

Teorik derslerini sınıflarda alan öğrenciler, uygulama eğitimini ise hangarlarda uçaklar üzerinde görüyor.

2019-2020 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçen ve teknik lise müfredatı uygulanan okulda öğrenciler matematik, fizik, kimya ağırlıklı eğitim alıyor. Öğrenciler, teorik ve pratik bilgileri birleştirerek hayata hazırlanma yolunda hedeflerine ulaşmaya çalışıyor.

Uçak bakım alanı mezunu öğrenciler üniversitelerin uçak gövde motor, makine, elektrik-elektronik mühendisliği, mekatronik mühendisliği veya bu alanların öğretmenlik bölümlerine, bilişim teknolojileri alanından mezun öğrenciler ise bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği bölümlerine yerleşme imkanına sahip oluyor.

Okul, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM) tanımlanan 16 eğitim modülün 8'inden muafiyet veriyor ve  öğrenciler matematik, fizik, kimya gibi belirlenen modül derslerinin ortalaması 75 barajını geçtiğinde sertifikaya sahip olabilecek ve başvuracağı uçak bakım merkezleriyle ilgili kuruluşlarda daha ön planda mesleki hayatına başlayabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<