Güçlü Ekonomi Kadınların Ekonomik Hayata Dahil Olmasıyla Mümkün

    Yatmaz Yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi “Hızlı endüstrileşme, teknolojik gelişmeler ve kentleşme kadının toplumsal rollerini değiştirerek evden çıkardı.  Çocuk ve aile bakımına ek olarak iş hayatında da aktif şekilde yer almasına sebebiyet verdi. Pandeminin getirdiği ekonomik zorluklar ve fahiş fiyat artışları nedeniyle  masrafların artması, tek maaşla geçinen hanelere yeterli gelmemeye başladı. Kadınlar, girişimcilik faaliyetlerine girerek ailelerine destek olmak istiyor. Bu talepler doğrultusunda, Devlet kadınlara yönelik çeşitli kredi imkanları sunuyor.    
Güçlü Ekonomi Kadınların Ekonomik hayata dahil olmasıyla mümkün.
    2021 verilerine göre kadınların istihdama katılım oranı yüzde 26-29 civarında seyrediyor. Günden güne kadınların istihdama katılımları artmakla birlikte halen güçlü ekonomiye sahip ülkelerden çok geride. Bu doğrultuda, DEVA Partisi olarak Kadın girişimciliğinin desteklenmesi için seferberlik başlattık. Kadın Politikaları Başkanlığı’nın, kadının mevcut potansiyelini açığa çıkaracak ve üretime dahil olmasına yol gösterecek ‘İş Başa Düştü’ projesinin tanıtımını Antalya’da ilk olarak kalabalık bir şekilde ilçemiz teşkilatında gerçekleştirdik.

‘İŞ BAŞA DÜŞTÜ’
Ürettikleri fikir ve emeklerini paraya dönüştürmek isteyen kadınlara özgüvenli ve güçlü bir şekilde işe başlamaları için geniş kapsamlı eğitimlerden oluşan projemiz, işin planlanması, paranın yönetimi, destek ve kredi alımı ve e-ticaret gibi kavramları kadınlara öğretiyor. Ek olarak, kooperatif ve dernek kurmak isteyen kadınlara yol gösteriyor. 
    DEVA Partisi Kadın Çalışmaları Başkanlığı olarak kadının her alanda başarısını ilke ediniyoruz. Bu doğrultuda, işin ekonomik ve hukuki boyutunu kapsamlı olarak öğrenmek isteyen geleceğin girişimci kadınlarını DEVA Partisi Alanya teşkilatımızda gerçekleşen eğitimlerimize bekliyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<