Antalya’nın Huzuru İçin Varız

Antalya Valiliği'nde gerçekleştirilen toplantıda, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Yarbay Tolga Coşkun hazır bulundu.


Olayların %97,8’i Aydınlatıldı
Kentin huzur ve güvenliği için Jandarma ve Emniyet’in yaptığı asayiş suçlarına yönelik çalışmaları açıklayan Vali Şahin, Nisan ayında il genelinde Emniyet ve Jandarma bölgesinde toplamda 8.093 asayiş olayının meydana geldiğini ve olayların %97,8’ inin aydınlatıldığını açıkladı. Bu olayların 3.773 ’ü kişilere, 1.428 ’i malvarlığına karşı meydana geldiğini belirtti.


Kaçakçılığa Geçit Yok
Jandarma ve Emniyet’in Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri’nin yaptığı operasyonlara değinen  Vali Şahin; “Organize suçlarla mücadele, Mali suçlarla mücadele, Ulusal güvenliğe yönelik suçlarla mücadele, Aklama suçları ve suç gelirlerine yönelik suçlar ile mücadele birimlerinde toplamda 122 Operasyon gerçekleştirilerek 214 şüpheli yakalanmıştır. Yapılan aramalarda 484.400 adet boş makaron, 385.160 adet dolu makaron,  11.007 adet kaçak eşya 1.380 adet elektronik sigara, 3.825 paket sigara, 175 kg nargile tütünü, 683 kg tütün, 27 adet tabanca, 7 adet av tüfeği, 460 adet fişek, 9 adet sahte belge, 355.000.000 TL suç geliri para ele geçirilmiştir.” dedi.


Uyuşturucu En Büyük Düşmanımız
Uyuşturucuyla mücadelede de kararlı çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini ifade eden Vali Şahin, 12,2 kg esrar, 12,8 kg eroin, 9.2 kg kokain, 4,4 kg metamfetamin 8.418 adet adet uyuşturucu/uyarıcı madde ele geçirildiğini 880 şüpheli şahsa işlem yapıldığını ve 53 şahsın tutuklandığını, NARVAS projesi kapsamında yapılan 701 ihbara istinaden, 271 uygulama yapıldığını, yapılan uygulamalarda 1029 kg uyuşturucu ve 1.100 adet uyarıcı madde ele geçirilerek 8 şahsa narkotik suçlarından işlem yapıldığını kaydetti.


67 Yabancı Uyruklu Şahıs Sınır Dışı Edilecek
Nisan ayında dört ayrı göçmen kaçakçılığı operasyonunda adli makamlara sevk edilen 6 şüpheli organizatör şahıstan 3’ünün tutuklandığını açıklayan Vali Şahin, yapılan sorgulamalarda 73 geçici koruma kapsamındaki şahsın kayıtlı oldukları illere gönderilmek için geçici barınma merkezlerine sevk edildiğini söyledi. Vali Şahin, 67 farklı yabancı uyruklu şahısın da sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildiğini kaydetti. Antalya'da 100.692 yabancı uyruklu şahsa oturma izni verildiğini de belirten Vali Şahin, uyruklarına göre ilk sırada Ruslar, ikinci Kazaklar, üçüncü Ukraynalılar olduğunu açıkladı.


Nisan Ayında 2033 Trafik Kazası Meydana Geldi
Emniyet bölgesinde il genelinde gerçekleşen 371.755 adet trafik denetiminde 84.684 şahsa idari para cezası uygulandığını belirten Vali Şahin; "2.880 araç trafikten men edildi, 36 skuter sürücüsüne cezai işlem uygulandı. Bunların sayısını artırarak devam edeceğiz. Bunu belirtmek isterim. İl genelinde meydana gelen 2.033 trafik kazasında maalesef 7 vatandaşımız vefat etti. 1.486 vatandaşımız yaralandı. Korsan taşımacılık kapsamında 47, engelli araçları için ayrılmış park yerlerini kullanan 1.061 araca cezai işlem uygulandı.” şeklinde konuştu.


İl genelindeki tescilli araç sayısının 1.476.642 âdet olduğunu ve bunlardan 439.869’unun motorsiklet olduğunu söyleyen Vali Şahin, 1.009.520 kişinin ise sürücü belgesinin bulunduğunu açıkladı.


Siber Suçlarla Mücadelemiz Devam Ediyor
Toplantının sonunda siber suçlara da değinen Vali Şahin; “Gerçekleştirilen 7 operasyonda toplam 54 şüpheli şahıs yakalanmış, 24 şahıs tutuklanmış, 25 şahıs hakkında Adli Kontrol Kararı verilmiş, 5 şahıs serbest bırakılmıştır.” dedi.


Tüm Ekiplerimizle Sahadayız
Toplantının sonunda basın mensuplarının turizm sezonu öncesi alınan önlemlere ilişkin sorusunu yanıtlayan Vali Şahin; “Hem trafik hem de diğer konularla ilgili olarak çalışmalarımız var. Özellikle il merkezimizdeki olan Lara, Kaleiçi ve Konyaaltı bölgesi gibi turist hareketliliğinin fazla olduğu bölgelerde emniyet güçlerimiz 24 saat etkin bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca yine kritik öneme sahip Kemer, Alanya ve Kaş gibi turizm açısından öneme sahip ilçelerimizde de çalışmamız var. Havadan ve karadan tüm ekiplerimizle sahadayız. Denizden de Sahil Güvenlik birimlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Biz kullandığımız rutin ve şok uygulamalarla nüfusumuza oranla operasyon sayısında Türkiye'de hep en ön sıralarda bulunuyoruz. Herkes müsterih olsun, biz şehrimizi huzur ve güven şehri olarak muhafaza etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<