Engel Tanımayan Festival Antfest

Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılımıyla “AntFest Engelliler Festival Programı” gerçekleşti. Vali Şahin Antalya’ya ve Engelliler Haftasının önemine çok yakışan bu festivalin kendilerinin ve engelli bireylerimizin nezdinde çok özel ve beklenenin ötesinde ilgi gören bir festival olduğunu vurguladı.


Akdeniz Üniversitesi Stadında gerçekleşen AntFest Engelliler Festival Programına; Vali Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Vali Yardımcısı Hulusi Arat, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen kamu kurum ve STK temsilcileri ile çok sayıda engelli birey ve ailesi katıldı.


Engelsiz Üretim ve Dayanışma İçin Yanınızdayız
Akdeniz Üniversitesi Kampüsünde Stadyuma doğru Down Sendromlu bireylerin mehter ve bando takımı, eşliğinde yürüyüş ile başlayan festivalde, Antalya İl Jandarma Komutanlığı Köpek Eğitim Merkezi’nde görevli asker ve köpeklerin gerçekleştirdiği gösteri büyük alkış topladı. Kepez Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencileri, Dr. Günseli- Dr. Bülent Akınsal Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri,  Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Sanat Derneği ve Özgecan Aslan Gençlik Merkezi temsilcilerinin çeşitli sunum ve gösterileri ise beğeniyle izlendi.


Engelli bireylerimizin emekleri ile yapılan ve sergilenen el işi hediyelik eşya ve çeşitli ürünlerin sergilendiği standları gezen Vali Şahin, stantlarda bulunan engelli bireylerimizle sohbet ederek sergilenen ürünleri inceleyip engelli bireylerimizin topluma aktif olarak katılıp, üretim yapmalarından duyduğu  memnuniyeti dile getirdi. Vali Şahin, daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün oyun ve aktivite alanında engelli bireylerimiz ile birlikte Masa tenisi ve Satranç ve çeşitli oyunlar oynayıp, düzenlenen gösterileri izleyerek engelli bireylerimizi başarılarından dolayı tebrik etti.


Çok Özel ve Beklenenin Ötesinde Bir Festival
Engelli bireylerin toplumumuzun en özel ve kıymetli bireyleri olduğuna dikkat çeken Vali Şahin “Özel çocuklarımızı ve ailelerini bir araya getiren bu festival beklenenin çok üzerinde ilgi gördü. Gerek ismi gerekse yapılan etkinlikleri ile Antalya’ya ve Engelliler Haftasına yakışan bir festival. Bu festivale katkılarından dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesine, Akdeniz Üniversitesine, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza ayrıca katılım sağlayan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum”" ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<