Vali Yazıcı Kent Buluşmaları Toplantısı’na Katıldı

Antalya Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda düzenlenen programa Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra, ATB Başkanı Ali Çandır, ATB yönetimi, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ve gazeteciler katıldı.


Kent Buluşmalarının açılışında konuşan ATB Başkanı Çandır; “Antalya, turizmin yanında tarımın da başkentidir. Antalya'da eşsiz bir toprak zenginliğimiz yok. Sağa sola doğru yayılmaktan ise eski binaların yıkılarak yerine modern binaların yapılması gerekir. Bizim tarım alanlarımız tehdit altında bulunuyor. Biz sadece domates üreterek tarımı geliştiremeyiz. Tarıma bir sınıf atlatmamız gerekir.” ifadelerini kullandı.


Bu Şehri Birlikte Yöneteceğiz
Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası Antalya’da artışa geçen yabancı sayısına vurgu yapan Vali Ersin Yazıcı; “Ukrayna-Rusya savaşından sonra şehrimize gelen kişilerin arttığını görüyoruz. Burası bir dünya şehri, bunu böyle değerlendirmek gerekir. Dünya şehri diye her şey serbest mi? Tabi ki de hayır. Bunun artısı olduğu gibi eksileri de var. Biz son yıllarda şehirlerin öne çıktığını görüyoruz. 20 yıldır devam eden bir akım var. Antalya bu durumda çok şanslı, sayılı turizm şehirlerinden birisiyiz. Çok sayıda insan bu ülkeye geliyor, bu güzellikleri görünce ayrılmak istemiyor. Burada bize düşen gettolaşmanın önüne geçmektir. Böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Bunun bir sürü ayrıntısı ve dertleri var. Şehrimizde böyle bir problem yok, şehrimizde gettolaşma ifadesini kabul etmiyoruz. Bireysel anlamda olaylar olmuyor mu oluyor. Bu şehri birlikte yöneteceğiz.” dedi.


Madenlere Ruhsat Vermemeye Çalışıyoruz
Türkiye’nin her yerinde bulunan madenlerin Antalya’da işletilmesini doğru bulmadığını belirten Vali Yazıcı; “Maden ocakları ile ilgili olarak çok özel madenler dışında ruhsat verilmesine biz de taraftar değiliz. Türkiye’nin her yerinde bulunan madenlerin burada işletilmesini doğru bulmuyoruz. Bu konuda ruhsat vermemeye gayret ediyoruz. Ankara’ya da birkaç kez söyledim. Bu tür madenlerin Antalya’dan çıkartılmaması gerektiğini belirttim.” şeklinde konuştu.


Tarım İlk Önceliğimiz
Tarımın her zaman ilk önceliklerinden biri olduğunu açıklayan Vali Yazıcı; “Tarım ve hayvancılık olmadan yaşam devam edemez. Her zaman bu iki sektöre önem verdim. Genç nesil artık tarımla uğraşmak istemiyor. Tarımdan uzaklaştılar ve kaçtılar. Biz bu durumu toparlamaya çalışıyoruz. Ayrıca birinci sınıf tarım arazilerinin açılması yönünde hoşgörümüz yok. Siz de elinizden geleni yapın, yoksa şehirlerimiz gidiyor. Bunu hep birlikte yapacağız.” ifadelerini kullandı.


Kamu kurumlarında sabah kahvaltı yapıldığı yönünde bir soruyu cevaplayan Vali Ersin Yazıcı; “Aile Sağlığı merkezlerinde böyle bir durum varsa müdahale ederiz. Ben kahvaltımı yapmadan evden çıkmıyorum. Herkes kahvaltısını yaparak evden çıkacak. Öyle bir şey yok. Çıktı ise de aç duracak. Paşa gönlü bilir ya da simit alacak işine gelmeden yiyecek. Kahvaltı sofrası falan istemiyoruz. Ben bunu üst yöneticilere söyledim. Onlar sorumludur. Müdürü bunları takip edecek. Ben böyle bir görüntü kabul etmem, rıza göstermem. Kahvaltı yapmadın ise, öğlene kadar sabredeceksin. Öğlen yersin.” dedi.


Kent Buluşmaları Toplantısı, Vali Ersin Yazıcı’nın iş insanlarının sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<