Vali Şahin “Son Kaleyi Mühürleyelim”

Antalya Valisi Hulusi Şahin’in konuk olduğu buluşmaya ev sahibi Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, yönetim kurulu, meclis üyeleri, meslek komiteleri ve disiplin kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.


2 bin 630 Dönümlük Bir Millet Bahçesi
Açılış konuşmasında Kent Buluşmalarında Vali Hulusi Şahin ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çandır “ Sayın Valimiz; sektörümüz adına kentimizin büyük bir kazancıdır. Sayın Valimiz, kentimizde yapılmakta olan tarımsal üretimin, ticaretin ve ihracatın önemi çok iyi biliyor ve buna değer veriyor. Bu durum gerçekten sektörümüz adına gerçekten bir ayrıcalıktır. Geçtiğimiz günlerde BATEM’in 91. Kuruluş yıldönümünde birlikte olduğumuz Sayın Valimiz kentteki iki büyük yeşil alana yani narenciye ve Zeytinpark’a dikkat çekmişti. Sonrasında da kendilerini burada ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı belirtmiştik. Sağ olsunlar kendileri bizleri kırmadı ve zaman ayırdı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. 2.630 dönümlük Zeytinpark hali hazırda doğası bozulmadan, türler korunarak ve ranta kurban edilmeden yaşatılıyor. Türkiye’de bir şehrin içindeki en büyük alan, dünyada da bir şehrin içindeki 9. en büyük yeşil alandır. Aslında doğal bir “Millet Bahçesi’dir. Antalya Zeytinpark, her ne kadar bir ticari işletme de olsa hazırlanışı ve bugüne kadar gelişi itibariyle aslında bir sosyal sorumluluk projesidir. Antalya’da kalan son ve tek doğal yeşil alanın korunması ve kullanıma açılması ilkesiyle hareket edilmektedir. Zeytinpark’ın desteklenmesi ve şirket oluşumu itibariyle katılım gösteren ve destek veren tüm kurumların da amacı budur.” dedi.


Antalya Şehir Merkezinde Yeşil Alan Anlamında Çok Şanslı
Zeytinpark’ı ilk kez havadan helikopter ile gördüğünü belirten Vali Şahin “İlk geldiğim günlerde şehrin ortasında iki büyük yeşil vaha olarak üniversiteyi ve burayı gördüm. Böyle bir yeşil vahanın şehrin ortasında nasıl kaldığını merak etmiştim. Aslında bu büyük bir büyük başarı hikayesidir. Murat Paşa Vakfı'nın burası ama şehrin neredeyse tamamı Muratpaşa Vakfı’na ait. Onlar bir şekilde yok olmuşlar. Şimdi artık konut olmuş ya da başka amaçlarla kullanılıyor. Vakfın mülkünün arazisinin amacına uygun değerlendirildiği az yerden biri burası olmuş. Ve en önemlisi de yapılaşmaya kurban edilmemiş bir nokta. Antalya şehir merkezinde yeşil alan anlamında son derece şanslı. Yukarıdan baktığınız zaman sizi çok rahatsız edecek bir beton denizi görmüyorsunuz. Ortasında da iki büyük yeşil alan ve göreceli olarak oldukça iyi durumda olan parklar var. Atatürk Parkı gibi, Kültür Parkı gibi, Dokuma Parkı gibi güzel parklar var. Bunları da kim muhafaza ettiyse, bugünlere götürdüyse hepsine şükran borçluyuz” şeklinde ifadeler kullandı.


Muhafaza Edip Şehre Kazandıralım
Antalya zaten dünya cenneti bir yer. En güzel bitkiler, endemik türler burada yetişiyor. Bugün de binlerce zeytin ağacıyla bezeli çok özel bir yerdeyiz. Burada yapılacak en önemli şey bence muhafaza etmek. Şimdiye kadar başardığınızı devam ettirmek. Özellikle yangın tehlikesine dikkat etmemiz lazım. Ve Suret-i Haktan gözüküp şu projeyi yapalım, bu projeyi yapalım deyip sağından, solundan tırtıklamalarına da lütfen müsaade etmeyin. Burası bir akciğer olarak bu şehre kalsın. Bir rekreasyon alanı, bir kent ormanı gibi yeşil alan olarak burayı her halükarda mevcut halini muhafaza eden bir şekilde imara da kaydedelim. Bu sabitlensin bu mesele bitsin. Son kaleyi kurtaralım. Zeytinpark’ı yeşil alan olarak mühürleyelim” dedi.


Antalya Eşsiz Bir Şehir
Antalya’nın temiz bir havası olduğuna vurgu yapan Vali Şahin “Burası 2.6 milyon nüfuslu büyük bir şehir. Böyle bir şehrin temiz bir havaya sahip olması ancak bu akciğerler sayesinde olur. Antalya'nın coğrafyası çok geniş ve orman varlığı da Türkiye'de birinci. Yüzde 50'nin üzerinde bir orman varlığı var.  Orman Sadece hava değil suyu da temizliyor. Bunlar birer filtre vazifesi görüyor. Yeraltı suları yağan yağmurlar burada filtreleniyor ve denizlerimize akıyor. Bizim turizmimiz varsa bunu biz temiz denizlere borçluyuz. Türkiye dünyada mavi bayraklı ülkeler sıralamasında üçüncü sırada. Yaklaşık beş yüz elli kadar mavi bayraklı plajımız var. Bunun yarıda fazlası Antalya’mızda. Bu büyük bir başarı gerçekten. Ne kadar gurur duysak azdır. Böyle büyük bir şehrin ortasından tertemiz denize girmek dünyada öyle çok şehirde yok. Yine bunu toprağın yapmış olduğu fitreye borçluyuz ve tabii zamanında yapılmış doğru arıtma projelerine borçluyuz. Dolayısıyla coğrafya ve insan el ele verince ortaya böyle bir cennet köşe çıkıyor. Bize düşen nedir? Mümkünse muhafaza etmek ve daha iyi olarak bizden sonrakilere de bu bayrağı teslim etmek. Hepimizin görevi bu. Bunu yapmalıyız, bu bilinci çocuklarımıza da aşılamalıyız” ifadelerini kullandı.


Konuşmasının ardından oda üyelerinin ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Şahin, Borsa Başkanı Ali Çandır ve buluşmaya katılanlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<