Antalya’da Selin Bilançosu Belli Oldu

112 Acil Çağrı Merkezi’nde düzenlenen AFAD Koordinasyon Toplantısı’na İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’nun yanı sıra, Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Milletvekili Mustafa Köse ile ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.


Kepez 12 Saatte 3 Aylık Yağış Aldı
Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu; “Bugün saat 01.00 itibarıyla merkezde başlayan şiddetli yağmur ve fırtına sonrasında son 12 saatte metrekareye Kepez'de 330, Muratpaşa’da 242, Döşemealtı'nda ise 91,8 kilogram yağış düştü. Kepez'in aylık yağış ortalaması ise 112 kilogram. Kepez’e son 12 saatte üç ayda alacağı yağmur yağdı. Şiddetli bir yağmur ve fırtına oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bizi Antalya'ya görevlendirdi. Valimizin liderliğinde, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kepez Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz ve ildeki Afet Koordinasyon Merkezi’nde bulunması gereken kamu kurumlarımız, bölge müdürlerimizle koordine ediyorlardı. Biz de AFAD olarak çevre illerden ve bölgelerden Antalya'ya destek ekibi yönlendirdik. Şu ana kadar bölgede ki personel sayısı toplam 2131. 394 motopomp pompa ve dalgıçlarla su tahliye işlemleri devam ediyor.” dedi.


1 Vatandaşımız Hayatını Kaybetti
Yağmurun başladığı andan itibaren 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 3 bin 500 ihbarda bulunulduğuna dikkat çeken Bakan Yardımcısı Karaloğlu; “Tüm ihbarlara hızlı bir şekilde ulaşmaya gayret ettik. Şu ana kadar bölgede AFAD ve diğer kurumların ekipleri tarafından 989 vatandaş tahliye edildi. Maalesef, Kepez ilçemizdeki Gıyaseddin Keyhüsrev, su ve çamur tahliyesi çalışmaları yapılırken bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı. Rabbim rahmet eylesin.” şeklinde konuştu.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Antalya Valiliğine, AFAD üzerinden acil yardım ödeneği olarak, 20 milyon lira aktardığını ifade eden Bakan Yardımcısı Karaloğlu, şehrin olası acil ihtiyaçlarının buradan karşılanacağını söyledi.


Turuncu Kod Antalya İçin Devam Ediyor
Şehirde ulaşımla ilgili bir sorun yaşanmadığına vurgu yapan Bakan Yardımcısı Karaloğlu; “Kemer, Kumluca karayolunda iki noktada küçük heyelanlar oluştu. Karayolları Bölge Müdürlüğü’müzün ekipleri o heyelanları kaldırarak ulaşımı sağladılar. Bölgede şu anda elektrik noktasında kısmi sorunlarımız var. Kepez ilçemizde 8 mahallede, Aksu ilçemizde 3 mahallede şu anda elektrik kesintileri var. Şu anda bölgeyi elektrikle tekrar kavuşturmak için çalışmalar devam ediyor. Bizler Valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızla beraber bölgede yapılan çalışmaları, arama kurtarma ve tahliye faaliyetlerini yerinde inceleyeceğiz. Yarın içinde Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla'da turuncu kod devam ediyor. Vatandaşlarımıza da çağrımızdır lütfen yaptığımız uyarılara uysunlar. Mecbur olmadıkça tehlike arz eden bölgelere de girmesinler. Antalya’mıza geçmiş olsun. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine de baş sağlığı diliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Açıklama sonrasında sel baskını ve taşkınların yaşandığı noktalarda incelemelerde bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<