Başkan Yılmaz CHP'nin Büyük Emekli Mitingi'ne Katıldı

Ülkede büyük ses getiren Eğitim Mitingi’nin ardından Ankara’da ‘Büyük Emekli Mitingi’ düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerce emekliyi Tandoğan Meydanı’nda buluşturdu. CHP'nin emeklilerin sorunlarına dikkati çekmek için düzenlediği Büyük Mitingde yer alan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, hak arayışını meydanlarda duyurmaya çalışan on binlerce yurttaşla bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısı üzerine 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlenen Büyük Emekli Mitingi’ne katılan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve eşine, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Fahri Oğuz ve CHP Gazipaşa İlçe Örgütü eşlik etti. On binlerin katıldığı Büyük Emekli Mitingi’ne; CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Taşcıer, Özgür Karabat, Burhanettin Bulut, Ensar Aytekin, Yalçın Karatepe ve Zeliha Aksaz Şahbaz, CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve çok sayıda CHP milletvekili katıldı. Mitinge, DİSK Emekli-Sen, Tüm Emeklilerin Sendikası, Bağımsız Emekliler Sendikası, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşunun üyeleri de destek verdi. Maaşlarındaki düşüklük ve alım güçlerindeki önemli kayba dikkat çeken emekliler, "Onurlu yaşam hakça paylaşım", “Emeklilikte güvence, gelirde adalet”, “İnsanca, hakça bir yaşam için”, “Yaşamda onur, emeklilikte huzur” ve “Krizin bedelini biz ödemeyeceğiz” gibi yazılı dövizlerle emekliler, derdini miting alanında paylaştı. On binlerce emekli, ülkenin açlık sınırından düşük emekli aylığının yükseltilmesi başta olmak üzere, farklı sorunlarını ve taleplerini de meydana taşıdı. 
BAŞKAN YILMAZ,“EMEKLİLERİMİZ ONURLU BİR YAŞAM HAKKINI SAĞLAYACAK GELİRE KAVUŞUNCAYA KADAR, HEP BİRLİKTE MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”
Tüm Türkiye’ye örnek teşkil eden aynı zamanda binlerce emeklinin derdine ses getiren mitinge katılan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, sosyal medya hesaplarından bir paylaşımda bulundu. Başkan Yılmaz yaptığı paylaşımda, “Ankara Tandoğan Meydanı’nda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel önderliğinde düzenlenen Büyük Emekli Mitingine, on binlerce yurttaşımızla birlikte katıldık. Ülkemizde açlık sınırının altında yaşayan emeklilerimiz, onurlu bir yaşam hakkını sağlayacak gelire kavuşuncaya kadar hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz.” sözlerini kaydetti.
“TÜRKİYE’NİN 81 İLİNDEN GELEN EMEKLİLERİN SESİ OLACAĞIZ”
Birçok sivil toplum kuruluşu üyelerinin de katıldığı mitingde, kurumlar adına alınan sözlerin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, on binlere seslendi. Binlerce kişinin Tandoğan Meydanı’nı doldurduğu mitingde halka hitap eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, her ekonomik krizde emekliden, yoksuldan tasarruf beklenmesine tepki gösterdi. CHP lideri Özel ayrıca Erdoğan ve Bahçeli’ye de çağrı yaptı. CHP Lideri Özgür Özel, “Açıklanan emekli maaşları, gelecek yoksulluğun habercisiydi. Türkiye’nin 81 ilinden gelen emeklilerin sesi olacağız.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<