Fidanlar Antalya’ya Nefes Olacak

Fidan dikimi etkinliğine; Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sarı, Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Antalya Orman Bölge Müdürlüğünce düzenlenen Fidan Dikim Etkinliği Kepez, Çamlıca Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Kızılçam, defne, sedir, fıstık çamı ve harnup türleri olmak üzere 1300 fidan toprakla buluştu.


“Dünyanın En Büyük Sorunu İklim Krizidir”
Nüfus artışıyla birlikte beşeri faaliyetlerin sebep olduğu iklim değişikliğine dikkat çeken Vali Hulusi Şahin, “Şu anda dünyanın mücadele ettiği en mühim konu iklim değişikliği. Atmosferdeki gazların güneşten gelen ısıyı tutması sonucu sera etkisi yaşanmakta ve mevsimler değişmektedir. Çözümü nedir? Çözümü karbon ayak izinin azaltılmasıdır. Çözümü, karbondioksit - oksijen dengesini sağlayacak ormanların muhafaza edilmesidir.” dedi.


“Ergenekon Ateşini Yakıyoruz”
Orman Haftasının Nevruz Bayramıyla aynı gün olmasının oldukça manidar olduğunu vurgulayan Vali Şahin, “ Türklerin Ergenekon’dan çıkışını ifade eden Nevruz; yeni gün yani, yeni bir başlangıç demektir. Orta Asya Türkleri başta olmak üzere, pek çok toplumda takvimlerin ilk günü Nevruz Günü olmuştur. Biz de ecdadımızın bir geleneği olarak Nevruzu kutluyoruz.” diyerek, Antalya'nın yangınsız, turizmin canlı olduğu bir yaz geçirmesini diledi.


Programın sonunda Ergenekon’un ateşinin yakıldığı belirtilerek geleneksel Nevruz Ateşi yakılıp çekiçle demir dövüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<