Taşeliler Ecdadının İzinde

Şehitlik anıtı,
Seyit Onbaşı Anıtı, Tabyalar, Siperler Conkbayırı, 57. Alay Şehitliği, Aynalı Çarşı ve müzeleri ziyaret ettiler. Birinci Dünya Savaşı´nın hüzünlü anılarıyla ziyaretçilerini bekleyen Çanakkale, hemşerilerimize  duygu dolu anlar yaşattı. Ardından Bursa'ya giden hemşehrilerimiz 610 yıllık tarihi Osmanlı Çınar ağacını Tophanede medfun Osman ve Orhan Gazi Hazretlerini Muradiyede medfun  Murat Hüdavendigar Hazretlerini şehzadeleri Bursa'nın manevi sahiplerinden Emir Sultan' ı, Ulu Camiyi ziyeret ettiler
Taşeliler Derneği Başkanı Ahmet UYAR böyle bir etkinliği yaptıklarından dolayı çok mutlu olduklarını amaçlarının Çanakkale'de yaşanan savaşın ne zorluklarla kazanıldığını göstermek,  köylülerimizin vatan sevgisini pekiştirmek, tarih ve kültürümüz ile ilgili bilgilerini tazelemek, Çanakkale destanını  yeniden ve yerinde yaşatarak öğretmek olduğunu, bundan sonra da tarihi kültürel geziler yaparak hemşerilerimizin farklı yerleri görmesine farklı kültürlerle tanışmasına vesile olacaklarını söyledi ve maddi desteklerinden dolayı hemşehrimiz Yusuf DİLEKMEN’e Abdurrahman İLHAN’a organizasyonda emeği geçen Barbaros Azakoğlu Ortaokulu Öğretmeni Uğur ÖZTÜRK’e ve destek veren herkese çok teşekkür ederim dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<